Kaksi erävoittoa riitti KaVelle – pudotuspelipaikka varmistui tappiolla Savonlinnassa

Anton Lepistö otti joukkueen reppuselkään ja torjui tarvittavat erävoitot.

Jukka Lehtoranta

Anton Lepistö (keskellä) pelasi Savonlinnassa loistopelin ja varmisti KaVelle 1-sarjan pudotuspelipaikan. Arkistokuva marraskuun kotiottelusta Lempo-Volleyta vastaan.
Anton Lepistö (keskellä) pelasi Savonlinnassa loistopelin ja varmisti KaVelle 1-sarjan pudotuspelipaikan. Arkistokuva marraskuun kotiottelusta Lempo-Volleyta vastaan.

Karhulan Veikot pelaa kuin pelaakin lentopallon 1-sarjan pudotuspeleissä. Kilpajuoksu viimeisestä paikasta kahdeksan parhaan joukossa ratkesi kotkalaisten eduksi lauantaina Savonlinnassa, kun KaVe voitti kaksi erää (ja siten yhden sarjapisteen) isäntäjoukkue East Volleyltä. Tarvitut erävoitot täyttivät KaVen vatsaa sen verran, että East Volley otti kolmannessa erässä ohjat ja käänsi ottelun loppujen lopuksi voitokseen erin 3–2 (23–25, 19–25, 25–22, 25–18, 15–10).

KaVe sijoittuu runkosarjassa kahdeksanneksi ja kohtaa ensi viikonloppuna käynnistyvissä puolivälierissä runkosarjan ykkösen Lempo-Volleyn.

– Saatiin se mitä tarvittiin, KaVen Matti Palonen sanoi.

– Pakko myöntää, että kahden erän jälkeen puristus vähän katosi. Syöttö löystyi, ja kun vastustaja alkoi syöttää paremmin, kävi niinkuin kävi.

KaVe nousi avauserän voittoon 17–22-tappiosemasta. Toista erää vieraat hallitsivat sensijaan alusta loppuun ja tavoite tuli täytettyä.

– Toisessa erässä oltiin tosi hyviä. Keskitorjuja (Anton) Lepistö otti joukkueen reppuselkään ja torjui meille paikan pudotuspeleihin, Palonen kehui.

Lepistölle kirjattiin kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä kahdeksan torjuntapistettä.

– Se oli ihan yhden miehen show, Palonen sanoi.

Passari Väänänen loukkaantui

Lepistö otti joukkueen reppuselkään ja torjui meille paikan pudotuspeleihin. — Matti Palonen

Palosen mukaan otteen herpaantumiseen vaikutti myös passarina pelanneen Joona Väänäsen loukkaantuminen.

– Ei mitään isompaa, mutta emme halunneet riskeerata mitään, kun homma oli hoidossa, Palonen sanoi.

– Kuusikko vain meni sitten vähän uuteen uskoon.

Palonen siirtyi Väänäsen tilalle passariksi ja Jarno Tolvanen tuli penkiltä keskitorjujaksi.

Puolivälierässä on vain yksi suosikki

KaVe lähtee puolivälieriin täydellisenä haastajana. Runkosarjassa Lempo-Volley löi kotkalaiset kahdesti: marraskuussa Kotkassa 3–1 ja helmikuun alussa Lempäälässä 3–0.

Palonen toivoo, että KaVe saisi liigaseura Ducksista lainaksi ainakin kaksi pelaajaa. Kyseeseen tulevat lähinnä entiset kavelaiset Aleksander Rastamo ja Hassib Rezai, jotka ovat viime viikkoinakin olleet käytettävissä.

– Ducksilla taitaa olla ensi viikonloppuna peli samaan aikaan, mutta olemme toiveikkaita. Kyllä me etenkin Rastamoa tarvitsisimme, sillä jos Lempoa vastaan joutuu ilman hakkuria, siitä tulee taistelua tuulimyllyjä vastaan.

Rastamo teki Savonlinnassa 23 pistettä. Lepistölle kirjattiin pisteitä 16 ja Mikael Korholalle 14.