KTP:llä Suomen cupista pelkkiä voittoja, TPS lupasi tulla kesällä kiukkuisempana takaisin

Antti Kaarto

Kalle Multanen teki KTP:n voittomaalin. Tässä tilanteessa Multasta yritti suitsia TPS:n Otto Schultz.

Helmikuisessa räntäsateessakin voi nähdä nautittavaa jalkapalloa. KTP voitti jännittävässä Suomen cupin alkulohko-ottelussa Turun Palloseuran 3—2 (1—1).

TPS oli lievästi niskan päällä ensimmäiset 20 minuuttia, kun KTP:llä oli suuria vaikeuksia murtaa turkulaispuolustus. 25. minuutilla se kuitenkin onnistui, hieman tuurilla tosin.

Juuso Laitinen lähetti pitkän avauksen rangaistusalueelle Kalle Multaselle. Multasen kanssa vääntänyt TPS-pakki kimmautti vahingossa pallon sitä vastaan tulleen maalivahti Anton Lepolan yli, ja Tuukka Kurki pääsi panemaan kuulan tyhjiin.

TPS otti iskusta toivuttuaan ottelun haltuunsa ja tasoitti 37. minuutilla Eliécer Espinosa Calvon napakalla alakulmavedolla.

Toisella puoliajalla mentiin tasaisissa merkeissä. 2—1-johtomaalin teki puoliajalla kentälle tullut Kimi Kolsi.

KTP pelasi rajaheiton jälkeen muutaman näppärän syötön, ja Saku Leppänen tarjoili pallon Kolsille. Vastassa oli enää maalivahti, ja Kolsi täräytti pallon voimalla yläkulmaan.

2—2-tasoituksessa tuuri oli turkulaisten puolella. Alim Moundi lähetti keskityksen KTP-maalin edustalle. Kukaan ei saanut osumaa palloon, joka pomppi takakulmaan ohi hölmistyneen Jiri Kosken.

Kalle Multanen takasi cup-pisteet KTP:lle panemalla pallon maaliin Anton Eerolan laukauksesta seuranneesta paluupallosta.

— Tiukka vääntö, joka olisi voinut mennä kumpaan suuntaan tahansa, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter tiivisti.

Pikkarainen ylisti olosuhteita

TPS-luotsi Tommi Pikkarainen antoi KTP:lle tunnustusta.

— KTP oli tuon verran parempi. Kiva oli tulla pois pienestä hallista pelaamaan oikeaa jalkapalloa erinomaisissa olosuhteissa hyvää vastustajaa vastaan. Emme saaneet pallolle niin paljon painetta kuin olisimme halunneet. Ehkä olemme olleet liikaa pienessä hallissa. Pallo liikkui nopeammin kuin kuivalla hallikentällä, ja pelaajamme arvasivat (pallon liikkeen) koko ajan vähän väärin, Pikkarainen sanoi.

— Tulemme kesällä kiukkuisempina takaisin, ja pystymme toivottavasti kiusaamaan KTP:tä enemmän.

Kumpikin valmentaja valitteli joukkueensa hävinneen avausjaksolla kaksinkamppailut. Arbeiter taisi olla enemmän oikeassa. Toisella jaksolla se osasto meni tasan.

Molemmilla joukkueilla oli paikkoja lisämaaleihinkin. Toisen jakson alussa Koski venyi paraatipelastukseen, ja toisessa päässä sekä Juuso Laitinen että Paavo Voutilainen pääsivät puskemaan kulmapotkuista vapaasti, mutta epäonnistuivat viimeistelyssä.

Nuorilta hyvät sisääntulot

Liigasta pudonnut TPS kuuluu Ykkösen voittajasuosikkeihin. Vieraat aloittivat hieman kokeilukokoonpanolla, mutta tekivät jo tauolla kolme vaihtoa ja ottivat sisään muun muassa joukkueen ja koko sarjan tähtiin kuuluvan Mika Ääritalon.

Pikkaraisen mukaan TPS etsii vielä muutamia pelaajia, ja mainitsi erikseen topparin tontin. KTP:n Arbeiterilla on yksi pelaaja vielä mielessä.

KTP aloitti ykkösnyrkillään ja teki vain kaksi vaihtoa. Nuorisokaartiin kuuluvien Kolsin ja Matias Paavolan sisääntulo ei heikentänyt menoa lainkaan. Kolsi, 16, tappelee tällaisilla esityksillä isoista peliminuuteista Ykkösessäkin.

Arbeiter ei halunnut nostaa ketään yksilöä esiin, eikä se helppoa olisikaan. Heikkoja lenkkejä ei KTP:llä TPS:ää vastaan ollut.

Esimerkiksi tuorein hankinta Ralph Kottoy lunasti lupauksia jakelemalla keskikentän pohjalla varmoja ja fiksuja syöttöjä sekä riistämällä pallon pari kertaa.

Kotonaan TPS:n lisäksi AC Kajaanin voittanut KTP pelaa cupissa vielä kaksi ottelua. Se kohtaa 16. helmikuuta vieraissa EIF:n ja viikkoa myöhemmin Tampereella TPV:n. Viiden joukkueen lohkon kaksi parasta selviytyvät 16 parhaan cup-vaiheeseen.

KTP:n kokoonpano:

KTP—TPS 3—2 (1—1)

25. Tuukka Kurki 1—0, 37. Eliécer Espinosa Calvo 1—1, 55. Kimi Kolsi 2—1, 64. Alim Moundi 2—2, 79. Kalle Multanen 3—2.

KTP: Jiri Koski, Tuomas Ollila, Juuso Laitinen, Paavo Voutilainen, Manel, Anton Eerola, Saku Leppänen, Ralph Kottoy, Tuukka Kurki (77. Matias Paavola), Aleksi Pahkasalo (46. Kimi Kolsi), Kalle Multanen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset