”Pitelemätön Piipari” nosti KaVen pahasta sillasta — VaLePa kaatui 3—2

Jukka Lehtoranta

Henri Piipari oli pääosassa, kun KaVe käänsi häämöttävän tappion voitoksi Sastamalassa.
Henri Piipari oli pääosassa, kun KaVe käänsi häämöttävän tappion voitoksi Sastamalassa.

Karhulan Veikot nappasi toisen peräkkäisen voiton lentopallon 1-sarjan lauantaikierroksella, kun Vammalan Lentopallon kakkosjoukkue kaatui kotikentällään 2—3 (25—20, 25—14, 23—25, 20—25, 9—15).

KaVe on selvittänyt ”voitettavissa olevat” vastustajat hyvällä prosentilla, ja niin jälleen — vaikka tiukkaa teki. Vain yhden voiton yhdeksästä aiemmasta ottelusta hankkinut VaLePa vei kaksi ensimmäistä erää selvästi ja oli viedä kolmannenkin ennen kuin KaVe heräsi.

Isännät olivat kahden pisteen päässä suorasta 3—0-voitosta kolmannen erän tilanteessa 23—21. KaVen Henri Piipari otti tukalassa tilanteessa varoituksen käytöksestä, ja se kenties käänsi suunnan. Piipari hääri pääosassa, kun vieraat veivät neljä seuraavaa pistettä ja käänsivät erän edukseen.

— Pahassa sillassa oltiin, mutta selvittiin, KaVen Matti Palonen sanoi.

— Vastustaja kyllä suli pahasti siinä ratkaisuvaiheessa. Saatiin halpoja pisteitä niiden suorista virheistä.

Piipari oli ”ihan pitelemätön”

KaVelta puuttui reissusta hakkuri Villemarkus Sumanen eikä apuja tullut tällä kertaa liigaseura Ducksistakaan. Kaksi erää vieraitten hyökkäys oli pahasti pulassa, mutta kun Anton Lepistö siirtyi kolmannessa keskitorjujaksi, tuli myös laitoihin tilaa. KaVe vei kaksi viimeistä erää näytöstyyliin.

Hengen päälle saanut Henri Piipari oli voittajien paras pelaaja. Hän hankki joukkueelleen 21 pistettä.

— Henkka otti isoa roolia. Hän oli hyvä jo kolmannessa erässä ja neljännessä ja viidennessä ihan pitelemätön, Palonen kehui.

Vielä kun pystyisi parempia vastaan venymään

KaVe nousi 15 sarjapisteeseen ja taulukossa pykälän ylöspäin kuudenneksi. Se kohtaa ensi viikonloppuna kotikentällä Rantaperkiön Iskun, joka on sarjassa kahdeksantena kolmen pisteen päässä KaVesta.

— Nämä ovat niitä pelejä, jotka meidän pitää voittaa. Olemme noukkineet hyvin pisteitä tyvipään joukkueilta. Vielä kun pystyttäisiin vähän venymään noita niinsanottuja parempia vastaan, Palonen sanoi.

Juttua korjattu 8.12. klo 11.30: KaVe kohtaa seuraavaksi Rantaperkiön Iskun, ei Pielaveden Sampoa.