KSI pani maajoukkueille tiukasti kampoihin

Istumalentopallon 15-kertainen Suomen mestari oli Leipzigin-turnauksen nelonen.

Jukka Lehtoranta

KSI Kotka on 15-kertainen istumalentopallon Suomen mestari. Kuva on 14. mestaruusjuhlista maaliskuussa 2018.
KSI Kotka on 15-kertainen istumalentopallon Suomen mestari. Kuva on 14. mestaruusjuhlista maaliskuussa 2018.

KSI Kotkan miesten istumalentopallojoukkue pani viikonloppuna tiukasti kampoihin Euroopan parhaille maajoukkueille. KSI osallistui Saksan Leipzigissa kansainvälisen turnauksen maajoukkuesarjaan, koska ”ei olisi saanut seurajoukkueiden sarjassa kunnon vastusta”.

KSI pelasi kahdessa päivässä yhteensä kahdeksan kaksieräistä ottelua. 2—0-voittoja tuli kolme (Puolasta, Sloveniasta ja Tshekistä) ja 1—1-tasapelejä neljä (Kroatian, Saksan, Ukrainan ja Hollannin kanssa). Ainoan tappion kotkalaiset kärsivät Bosniaa edustaneelle Spid Sarajevolle.

— Lähdimme hakemaan kovia pelejä, ja niitä saatiin. Bosniaa vastaankin oli tasapeli otettavissa. Johdimme toista erää 20—16, mutta niin vain ne käänsivät senkin edukseen 23—25, KSI:n pelaaja-valmentaja Timo Herranen sanoi.

KSI sijoittui kahdeksan joukkueen turnauksessa neljänneksi.

— Yksi tasapeli tuli liikaa. Ilman sitä olisimme olleet mitaleilla, Herranen harmitteli.

— Taas tuli esiin, että meillä on todella vahva torjunta — ihan vertailukelponen noiden maajoukkueiden kanssa. Kenttäpuolustuksessa parhaat maajoukkueet ovat ehkä meitä parempia — viimeisen päälle hyviä.

KSI pelasi Leipzigissa likimain parhaalla SM-sarjamiehistöllään. Tasoitusta vastustajiin nähden se sai vammaisuusluokituksista, sillä maajoukkueilla vähintään viiden pelaajan vammaisuusluokan tulee olla 3 ja yhden pelaajan 2. Suomen kansallisessa sarjassa ei luokitteluvaatimuksia ole.

13:tta kertaa pelatun Leipzigin-turnauksen voitti Bosnia. Ukraina oli toinen ja Saksa kolmas.