Shaquille Thomas lähtee KTP:stä – "Ei ole ollut ihan sen tyyppinen pelaaja, jota siihen rooliin haimme"

KTP-Basket jatkaa Korisliigaa ainakin toistaiseksi kolmella ulkomaalaisella.

Kimmo Seppälä

Shaquille Thomas ehti pelata KTP:ssä kymmenen liigaottelua. Hän teki niissä 12,4 pistettä ottelua kohden. Levypallokeskiarvo oli 5,2.
Shaquille Thomas ehti pelata KTP:ssä kymmenen liigaottelua. Hän teki niissä 12,4 pistettä ottelua kohden. Levypallokeskiarvo oli 5,2.

KTP-Basket jatkaa Korisliigassa – ainakin toistaiseksi – kolmen amerikkalaisen voimin. Seura on päättänyt olla jatkamatta laitahyökkääjä Shaquille Thomasin sopimusta sen koeajan päätyttyä. Thomasin viimeiseksi esiintymiseksi Kotka-paidassa jää 16 pisteen ja kuuden levypallon suoritus viime lauantain vierastappiossa Lapuan Kobria vastaan.

– Hän ei ole ollut ihan sen tyyppinen pelaaja, jota siihen rooliin haimme, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoo.

– Tarkoitus oli, että Thomas (201 senttiä) pystyisi tuuraamaan myös kahta isoa pelaajaamme, mutta siihen hommaan hän oli liian kevytrakenteinen.

Etenkin KTP:n hyökkäyspeli perustuu paljolti kahden ison amerikkalaisen, Greg Manganon (208) ja Joseph Burtonin (203) käyttöön. He ovat pelanneet hyvin, mutta ovat myös joutuneet urakoimaan isoja minuutteja.

Niin kävi etenkin Lapualla, kun Cedric Latimer (198) oli "yläraajavamman" vuoksi sivussa. Latimerin poissaolon pituudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Thomas ehti pelata KTP:ssä kymmenen liigaottelua. Hän teki niissä 12,4 pistettä ottelua kohden.

Kimmo Seppälä

Kaarinen Ura Basketin KTP-kasvatti Joona Tuomala nosti käden Shaquille Thomasin eteen marraskuun alun liigaottelussa Kotkassa.
Kaarinen Ura Basketin KTP-kasvatti Joona Tuomala nosti käden Shaquille Thomasin eteen marraskuun alun liigaottelussa Kotkassa.

Neljäs voi tulla, jos hinta on sopiva

Jatkamme kolmella ulkomaalaisella, ainakin niin kauan, kunnes sopiva ja sopivan hintainen korvaaja löytyy. — Jyrki Lindström

KTP ei Lindströmin mukaan aktiivisesti etsi Thomasille korvaajaa.

– Jatkamme kolmella ulkomaalaisella, ainakin niin kauan, kunnes sopiva ja sopivan hintainen korvaaja löytyy.

Vapaita koripalloilijoita olisi kyllä maailmalla tarjolla, osa hyvin lähelläkin.

– Hinta on ratkaisevassa asemassa. Missään nimessä ei saa tulla kuluja lisää; mieluummin niiden pitäisi vähentyä, Lindström sanoo.

Michael Pounds palannee joulun jälkeen

KTP:n loukkaantuneista Joonas Lehtorannan on kerrottu aloittavan harjoittelun "joulukuun alussa". Koko alkukauden sivussa olleen Michael Poundsin paluu tapahtunee joulun jälkeen. Poundsin akillesjänne leikattiin kesäkuun lopulla.

– Kuntoutus jatkuu, ja sairauslomaa on jouluun asti. Toive ja yritys on, että heti sen jälkeen pystyisin pelaamaan, Pounds sanoi.

KTP pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina kotisalissa Tampereen Pyrintöä vastaan.