Karhu taittoi KTP-Basketin siltaan — "Niin kauan kuin mahdollisuus on olemassa, pitää mahdollisuuksiin uskoa"

Kauhajokelaisilla on keskiviikkona Karhuvuoressa tilaisuus lunastaa paikka finaalipeleihin.

ERKKI HAUTAVIITA

Tyrell Nelson (40) pyrkii ohi Christopher McKnightista (5). Taustalla Okko Järvi ja Bojan Sarcevic.
Tyrell Nelson (40) pyrkii ohi Christopher McKnightista (5). Taustalla Okko Järvi ja Bojan Sarcevic.

KTP-Basket ei ole tähän mennessä löytänyt keinoja puolustavan Suomen mestarin Kauhajoen Karhu-Basketin pysäyttämiseen miesten korisliigan välierissä. Maanantaina Kauhajoella kolmannessa välierässä perinteisen painipitäjän joukkue taittoi kotkalaiset siltaan Karhun ottaessa ottelusarjassa kolmannen voittonsa numeroin 94—70 (44—29).

Se tietää sitä, että mikäli KTP-Basket haluaa pelien jatkuvan, niin keskiviikkona Karhuvuoressa on voitto otettava. Mikäli Karhu puolestaan jatkaa samanlaisia otteita kuin tähän saakka, kauhajokelaiset jatkavat välieriin.

— Karhu pelaa tällä hetkellä hienoa korista ja sitä on vaikea voittaa. Sanoin pelin jälkeen pojille kopissa, että nyt mennään kotiin ja on sen viimeisen taisteluhuudon aika. Niin kauan kuin mahdollisuus on olemassa, pitää mahdollisuuksiin uskoa. Ja keskiviikkona meillä on vielä mahdollisuus olemassa, KTP-Basketin valmentaja Tomi Kaminen painotti.

Paikkapuolustuskaan ei auttanut

Kaminen oli tehnyt joukkueensa pelaamiseen muutoksia kahden tappiollisen pelin jälkeen. KTP lähti peliin fyysisen ja tiiviin puolustuspelin kautta hakemaan voittoa. Paikkapuolustuksen kautta kotkalaiset halusivat ottaa tilan pois korien alla väkevästi kahdessa otteluissa puurtaneelta kotijoukkueelta.

Aivan ottelu alussa molemmille joukkueille tulikin paljon heittoja kotirautoihin, kunnes vasta kahden minuutin ja viidentoista sekunnin jälkeen nähtiin ottelun avauskori Karhun Christopher McKnightin avatessa pistetilin.

— Kokeiltiin paikkapuolustuksen kautta hakea uutta peliin, mutta vaikeaa se on, kun vastassa on joukkue, joka nauttii yhdessä pelaamisesta ja pelaa tilanteet loppuun saakka. Ei siinä kikkapuolustuksetkaan auttaneet. Meillä itsellä tuli liikaa jälkipelejä ja keskittyminen katosi sen myötä ja viimeistely ontui, Kaminen harmitteli.

Karhu pystyi kokeneiden pelaajiensa rutiinilla purkamaan KTP:n paikkapuolustuksen ja ensimmäisen neljänneksen loppupuolella kotijoukkue repäisi yli kymmenen pisteen johdon ja kasvatti sitä jatkossa tasaisen varmasti.

Karhu puolusti tuttuun tapaan oman korin alustan tiiviisti, eikä KTP löytänyt sieltä tilaa. Ensimmäisessä välierässä Kauhajoella KTP:n tehokaksikko Donte Thomas ja Jalen Jackson olivat nyt tiukassa vartioinnissa ja molemmat tekivät vain kahdeksan pistettä.

KTP:n parhaana palkittiin 16 pistettä heittänyt Tyrell Nelson. KTP:n pelitavan muutos toi myös enemmän peliminuutteja Michael Poundsille, joka heitti 12 pistettä.

Ei siinä kikkapuolustuksetkaan auttaneet. — Tomi Kaminen

"Ei tämä vielä ole ohi"

Karhun ykkönen oli 25 pistettä pussittanut Gregory Mangano, joka tuttuun tyyliin nousi esiin varsinkin toisella puoliajalla. Rene Rougeau ja Cameron Jones olivat Karhun Manganon kanssa Karhun tehokkaimmat molempien heittäessä 19 pistettä.

— Mukiinmenevä peli. Ensimmäisellä jaksolla heitimme vähän turhan aikaisin ja tuli vaikeita heittoja, mutta jatkossa pystyimme purkamaan Kotkan paikkapuolustuksen ja rakentamaan hyviä korintekopaikkoja. Pelaajat säilyttivät malttinsa ja se oli meiltä kokeneiden pelaajien kypsää pelaamista, Karhun valmentaja Jussi Laakso tiivisti.

Kolme minuuttia ennen loppua molempien joukkueiden ykköstykit olivat työnsä tehneet ja kentälle pääsivät nuoret lupaavat pelimiehet. KTP:n Markus Rautasalo luottaa joukkueensa taistelevan edelleen.

— Tottakai. Ei tämä vielä ole ohi. Nyt mennään kotiin ja seuraavaa peli Karhuvuoressa alkaa taas pisteistä 0-0, Rautsalo muistutti.