Haminan Pallo-Kissat taisteli arvovoiton ilman vaihtopelaajia — ”Tämän illan olemme varmasti poissa putoajan paikalta”

Haminan Pallo-Kissat taisteli arvovoiton ilman vaihtopelaajia — ”Tämän illan olemme varmasti poissa putoajan paikalta”

Haminan Pallo-Kissojen asetelmat jalkapallon Kolmosen vieraspeliin Ristiinan Palloa vastaan eivät olleet huikeat. HaPK:lla oli vaihtopenkillä vain yksi pelaaja, eikä hänkään tosiasiassa ollut pelikunnossa, joten joukkue ei pystynyt tekemään ainuttakaan pelaajavaihtoa.

Putoamista vastaan koko kauden rimpuillut HaPK onnistui kuitenkin taistelemaan 1—0-vierasvoiton sarjassa kuudentena olevalta Ri-Palta.

Haminalaiset ottivat kauden ensimmäiset vieraspisteensä ja jättivät samalla putoajan paikat ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

— Emme ole vielä selvillä vesillä, mutta ainakin tämän illan olemme varmasti poissa putoajan paikalta. Tiukka matsi ja helvetin hieno taistelu. Ehkä pelaajien vähyys lisäsi taistelutahtoa entisestään, HaPK-valmentaja Juha Tepponen sanoi.

HaPK nousi Kolmosessa sijalle 10, pisteitä joukkueella on 14. Putoajan paikoilla olevat Union Plaani (13 pistettä) ja Simpeleen Urheilijat (12) ovat pelanneet yhden ottelun haminalaisia vähemmän. SiU pelaa jo sunnuntaina, vastassa on yhdeksäntenä oleva Peltirumpu (17 pistettä).

Ottelun ratkaissut maali syntyi 11. minuutilla. Miika Kolsi laukoi vapaapotkun verkkoon noin 18 metristä.

— Maalivahdilla ei ollut mitään jakoa. Urheiluruutukamaa, Tepponen kuvasi maalia.

Avauspuolikas oli HaPK:n hallussa, joukkue piti enemmän palloa ja pystyi luomaan maalintekopaikkoja. Toisella jaksolla peli meni molemmilta räiskimiseksi.

— Sieltä tuli pitkää palloa, mutta puolustuksemme sai hoidettua ne hyvin. Puolustus on parantunut meillä selvästi, Tepponen sanoi.

Erityiskehut sai maalivahti Joel Peltola.

— Vaikka puolustimme hyvin, tuli Ri-Palle muutamia vaarallisia paikkoja rangaistusalueen sisältä. Peltola nappasi mahtavia torjuntoja ja takasi Kolsin kanssa meille pisteet, Tepponen kehui.

Ensi lauantaina HaPK matkustaa Arto Tolsa -areenalle ottamaan mittaa sarjassa kolmantena olevasta Peli-Karhuista.

Luetuimmat