Kouvojen Ameryst Alstonille ei löytynyt pysäyttäjää — PeKa hävisi ensimmäisen paikallisottelun

Jukka Lehtoranta

Ameryst Alston
Ameryst Alston

Naisten koripallomestaruutta puolustavalla Peli-Karhuilla on vielä matkaa teräkuntoon. PeKa on parantanut heikoista harjoitusotteluista sitä mukaa, kun kokoonpanoon on saatu lisää runkopelaajia, mutta kovassa paikassa se ei vielä ole tarpeeksi.

Kouvot voitti kauden ensimmäisen kymenlaaksolaiskohtaamisen kotisalissaan 84—73 (39—42) pyyhkäistyään viimeisellä kymmenminuuttisella takamatkalta kotkalaisten tavoittamattomiin.

PeKa oli saanut uuden amerikkalaisensa Zykira Lewisinkin mukaan ja kamppaili paikallisottelun voitosta 35 minuutin ajan. Sitten Kouvot voitti kolmen minuutin pätkän 11—2 ja karkasi numeroista 67—65 ratkaisevaan 78—67-johtoon.

Kouvojen pelintekijä Ameryst Alston oli kentän tähti. Hän heitti hurjalla prosentilla (kakkoset 9/13, kolmoset 5/8 ja vapaaheitot 7/8) peräti 40 pistettä. Niistä 13 syntyi pelin ratkaisuminuuteilla.

Ashton Millenderin tilalle tällä viikolla pestattu Lewis teki PeKalle 15 pistettä ja osoitti heti olevansa Roope Mäkelän joukkueelle kelpo vahvistus. Tiasha Grayn saldo oli 18/2, Zykera Ricen 15/10 ja Elena Melton 12/6. Sentteri Minna Stenin sarakkeeseen merkittiin yhdeksän pistettä ja kolme levypalloa.

PeKan kausi jatkuu ensi lauantaina kotottelulla Catziä vastaan.

Uusimmat uutiset