Tästä ei naiskoripallon suomalaisklassikko parane: 2000-luvun mahtiseurat PeKa ja Catz kohtaavat liigassa 85. kerran

Lisämaustetta tuo Catz-ikoni Elena Melton (os. Reshetko) ensiesiintyminen PeKan paidassa entistä seuraansa vastaan.

Ella Karttunen

PeKan Elena Melto pelaa tänään ensimmäistä kertaa entistä seuraansa Lappeenrannan Catziä vastaan.
PeKan Elena Melto pelaa tänään ensimmäistä kertaa entistä seuraansa Lappeenrannan Catziä vastaan.

Peli-Karhut vastaan Lappeenrannan Catz. Sen lähemmäksi klassikkokohtaamista ei naisten korisliigassa päästä. Kaakkois-Suomen kaksikko on kohdannut toisensa 13 viime kauden aikana kahdeksassa liigafinaalissa (mestaruudet PeKalle 5—3) ja kaikkiaan 84 ottelussa (voitot Catzille 48—36).

Tänään mahtikaksikko on Kotkassa vastakkain 85. kerran, ja nyt lisämaustetta kohtaamiselle tuo Catz-ikoni Elena Melton (os. Reshetko) ensiesiintyminen PeKan paidassa entistä seuraansa vastaan.

Catz voitti PeKan harjoitusottelussa Lappeenrannassa syyskuussa. Sarjassa molemmilla on kahdesta ottelusta yksi voitto ja yksi tappio.

Lewis debytoi uuden kotiyleisön edessä

PeKa esittelee kotiyleisölle ensimmäisen kerran amerikkalaisen Zykira Lewisin. Espoon BT:ssä kaksi vuotta sitten häikäissyt Lewis aloitti PeKa-pestinsä Kouvolassa 15 pisteen iltapuhteella.

Catzin alkukauden peli on pyörinyt kolmen erittäin kovan amerikkalaisen, Natalie Dayn, Erica Covilen ja Jordan Jonesin varassa. Korialuspelaaja Covile esimerkiksi on ollut tähän mennessä vaihtopenkillä vasta 53 sekunnin ajan.

”Isoin harppauksin eteenpäin”

— Pelimme on mennyt isoin harppauksin harjoituksissa eteenpäin. Toivottavasti saamme sen siirrettyä pelikentällekin, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo.

— Kehityskohdista tärkein on levypallopeli. Vielä tässä vaiheessa emme kovin paljon keskity vastustajan tekemisiin, mutta muutamaa Catzin yleisintä hyökkäyskuviota vastaan on puolustamista treenattu. Professori Haakanaa (Catzin päävalmentaja Mika Haakana) vastaan pelaaminen ei kyllä koskaan ole helppoa. Catzin pelaaminen on hyvin organisoitua ja heittopaikat haetaan huolella.

PeKa—Catz, naisten korisliigaa Steveco-areenalla Karhuvuoressa kello 17.