Saudi-Arabian kohuturnaus alkoi — Pulkkasella ”vähän haasteellista”

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Saudi-Arabian King Abdullah Economic Cityssä pelataan Euroopan-kiertueen golfkisaa ensimmäistä kertaa.

Viime viikolla Dubaissa onnistuneet suomalaisgolfaajat aloittivat vaisusti kohutun Saudi International -kisan torstaina King Abdullah Economic Cityssä.

Mikko Korhonen jakaa parhaana suomalaisena 31. sijaa tuloksessa 68, kaksi alle parin. Tapio Pulkkanen (+1) on 82:ntena, Kalle Samooja (+5) 122:ntena ja Kim Koivu (+10) koko joukon toiseksi viimeisenä jaetulla sijalla 130.

— Vähän haasteellista oli tänään. Draivaaminen oli hyvää, ja pääsin lopulta aika paljon hyville tonteille. Sähelsin tuplan chippaamalla veteen 18. reiällä, Pulkkanen kertoi.

Hän pelasi iltapäiväryhmissä navakassa tuulessa. Aamulla matkaan lähteneet saivat pelata tyynessä kelissä.

— Toivottavasti huomenna aamulla on rauhallisempi tuuli. Tavoitteena on alhainen kierros, Pulkkanen sanoi.

Maailmantähdet ruosteisina

Kisan kärjessä on Belgian Thomas Pieters tuloksella 7 alle parin. Järjestäjät ovat ostaneet isolla rahalla mukaan neljä maailmanlistan viidestä parhaasta pelaajasta, mutta kukaan heistä ei ole 30 parhaan joukossa.

Amerikkalaiset Dustin Johnson (maailmanlistan 3.) ja Bryson DeChambeau (5.) jakavat 31. sijaa tuloksella —2, Brooks Koepka 46. sijaa tuloksella —1 ja listan ykkönen, Englannin Justin Rose 65. sijaa tuloksella par.

Perjantain toisen kierroksen jälkeen 65 parasta jatkaa viikonlopun finaalikierroksille. Pulkkanen on cut-rajasta yhden lyönnin päässä.

Englantilaiset tekivät rikuriskit

Saudi International -turnaus on ensimmäistä kertaa Euroopan-kiertueen ohjelmassa. Avaus osui huonoon ajankohtaan, sillä Saudi-Arabian ihmisoikeudet ovat olleet syksystä asti tapetilla toimittaja Jamal Khashoggin murhan jälkeen.

Eurooppalaisista tähtipelaajista englantilaiset Paul Casey ja Matt Fitzpatrick päättivät tehdä ”rikuriskit” ja olla osallistumatta kisaan. Lisäksi Tiger Woodsin kerrotaan kieltäytyneen hulppeasta 2 miljoonan dollarin osallistumispalkkiosta, mutta hänen motiiveistaan ei ole tietoa.