Takanen taas paras, mutta toinen Takanen — Lue tästä kaikki Virolahden ja Miehikkälän palkitsemat urheilijat

Katja Kuokka valittiin Virolahden ja Iida-Mari Takanen Miehikkälän parhaaksi urheilijaksi vuonna 2019.

Emilia Pätäri

Iida-Mari Takanen ampumahiihdon SM-kisoissa Hämeenlinnassa viime keväänä.
Iida-Mari Takanen ampumahiihdon SM-kisoissa Hämeenlinnassa viime keväänä.

Kouluratsastaja Katja Kuokka on valittu Virolahden ja ampumahiihtäjä Iida-Mari Takanen Miehikkälän vuoden 2019 parhaaksi urheilijaksi. Eliittiurheilijat palkittiin Kaakon kaksikon yhteisessä tilaisuudessa Miehikkälässä perjantaina. Takanen tosin ei ollut paikalla vaan opiskelupaikkakunnallaan Sotkamossa. 18-vuotias Miehikkälän ykkösurheilija käy Vuokatin urheilulukiota.

Sekä Kuokalle että Takaselle valinta kotikunnan parhaaksi oli ensimmäinen. Miehikkälän parhaan kohdalla tosin vaihtui vain etunimi, sillä skeet-ampuja Tommi Takanen valittiin kunnan parhaaksi seitsemän kertaa peräkkäin vuosina 2012—2018.

— Odotin, että Tommi valittaisiin taas. Kyllä tämä oli ainakin minulle yllätys, Iida-Mari Takanen sanoi.

— Ei me ainakaan mitään läheistä sukua olla, mutta kotitalot kyllä sijaitsevat Lapjärvellä parin kilometrin päässä toisistaan.

Takanen tuli valituksi ansioistaan hirvenjuoksun, hirvenhiihdon ja metsästysammunnan SM-kisoista. Niistä hän kiikutti kotiin kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

— Ampumahiihto on ja pysyy ehdottomasti päälajina, mutta siinä on nyt mennyt huonosti. Olen jo toista vuotta ollut ylirasitustilassa, eikä ole kisoissa kulkenut, Takanen sanoi.

Kymin Koskenpoikia ampumahiihdossa edustava miehikkäläläinen oli viime talvena 19-vuotiaiden SM-kisassa kymmenes. Usko paremmasta on kuitenkin tallella.

— Haluan päästä maajoukkueeseen ja arvokisoihin asti. Se on tulevaisuuden tavoitteena, Takanen sanoi.

Anna-Kaisa Rantalainen

Katja Kuokka ja Hessin Leevi
Katja Kuokka ja Hessin Leevi

Katja Kuokalla hopean ja kullan vuosi

Virolahden parhaaksi valitun Katja Kuokan vuosi oli hieno. Hän voitti kouluratsastuksen suomenhevosluokassa SM-hopeaa kesällä Lappeenrannassa ja kirkasti mitalin värin kultaiseksi marraskuussa SM-hallikisoissa Ypäjällä. Ratsuna Kuokalla oli 13-vuotias Hessin Leevi.

Kuokka voitti viime vuonna myös Finderbyn suomenhevosderbyn ja osallistui ainoana suomenhevosella kahteen Prix St. Georges -luokan kilpailuun.

Palkitut

Miehikkälä:

Paras urheilija: Iida-Mari Takanen (hirvenhiihto, hirvenjuoksu, metsästysammunta)

Muut palkitut: Tommi Takanen (ammunta), Jouni Takanen (hirvenjuoksu), Miki Likander (pesäpallo, salibandy, yleisurheilu), Timo Ruoppa (autourheilu), Venla Peltola (yleisurheilu), Marlena Nieminen (yleisurheilu)

Vuoden liikuttaja: Petri Oikarinen

Virolahti:

Paras urheilija: Katja Kuokka (kouluratsastus)

Muut palkitut: Veijo Suomela (golf), Sirkka Savukari (ammunta), Simo Piispa (yleisurheilu), Tanja Kaitainen (moottorikelkkailu)

Vuoden liikuttaja: Virolahden Sammon jalkapallojaosto

Muut huomionosoitukset:

Vuoden toimija/ohjaaja: Joonas Salmela

Vuoden kuntoliikkuja: Leena Paronen

Vuoden olosuhdeteko: Harjun oppimiskeskuksen luonto- ja ympäristöalan koulutusohjelma

Jutun loppua korjattu klo 22.34