16-vuotiaiden SM-sarjakärki PeKa palasi tauolta virkeänä, Ilkka Alanko kehui KTP:n 14-vuotiaat

16-vuotiaiden SM-sarjakärki PeKa palasi tauolta virkeänä, Ilkka Alanko kehui KTP:n 14-vuotiaat

Peli-Karhujen 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjajoukkuetta ei kuukauden mittainen joulutauko kangistanut. Ikäluokkansa koripallon sarjakärjen kausi jatkui makealla 75—55 (37—32) -vierasvoitolla forssalaisesta Feenixistä.

PeKa on voittanut kymmenestä ottelustaan kahdeksan. Feenixkään ei ole huono joukkue, sillä neljäntenä SM-sarjassa olevalla porukalla oli ennen lauantaita vain kolme tappiota. Ottelu olikin pitkään tasainen, mutta PeKa vei viimeisen neljänneksen 20—9 ja sieppasi 20 pisteen voittomarginaalin.

— Pitkän tauon jälkeen aina jännittää, miten peli kulkee, mutta nyt se parani koko ajan. Päätösneljänneksellä saimme paljon riistoja ja levypalloja sekä pääsimme juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Liike oli hyvää sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, PeKan valmentaja Teppo Heikkilä kehui.

Lilli Hakkarainen heitti 18 pistettä ja otti 10 levypalloa. Tessa Borodulinin saldo oli 16/16 ja Mette Nurmisen 16/7.

Ilkka Alanko kehui urhean KTP:n

KTP:n 06-syntyneiden joukkue aloitti 15-vuotiaiden SM-sarjan kevätkauden tappiolla. Honka voitti vuotta nuoremmat kotkalaiset 94—70, mutta KTP:n päävalmentaja Marko Kylmälä oli suorastaan riemuissaan.

— Olen todella tyytyväinen! Taistelimme joukkueena ja käytimme heittopaikat rohkeasti. Isompi Honka voitti levypallot, kun pituutemme ei riittänyt, vaikka kuinka taistelimme. Teurastusta odotettiin, mutta sitä ei tullut, vaikka lopussa numerot vähän repesivätkin. Tempo oli kovempi kuin tällä kaudella kertaakaan, nämä ovat meille kovia pelejä, Kylmälä sanoi.

Honka voitti syksyllä kaikki seitsemän peliään, ja moni niistä oli käytännössä taputeltu jo taukoon mennessä tai aiemminkin.

— Pojat (KTP:n pelaajat) saivat paljon kehuja honkalaisilta, ja myös muusikko Ilkka Alangolta, joka oli katsomassa peliä. Hänen poikansa pelaa Hongassa, Kylmälä mainitsi.

KTP:n päätavoite on 14-vuotiaiden SM-sarjassa, joka alkoi joukkueen osalta kahdella voitolla viime viikonloppuna.