Aleksi Lepästä Vuoden kymenlaaksolaisurheilija, Eelis Aalto voitti yleisöäänestyksen — Mestarijoukkue Peli-Karhut sai kolme pystiä Kymenlaakson Urheilugaalassa

Kotkan Kirin Kirsi Hyyrynen palkittiin Vuoden seuratoimihenkilönä. VeVen Maisa Föhr sai elämänurapalkinnon.

Amanda Hyökki

Kotkalaiskarateka Eelis Aalto liitti viime vuoden meriittilistaansa Kymenlaakson Vuoden urheilusaavutus -äänestyksen voiton.
Kotkalaiskarateka Eelis Aalto liitti viime vuoden meriittilistaansa Kymenlaakson Vuoden urheilusaavutus -äänestyksen voiton.

Haminalainen Aleksi Leppä on valittu Vuoden kymenlaaksolaiseksi urheilijaksi 2018.

Leppä palkittiin perjantai-iltana Kouvolassa järjestetyssä Kymenlaakson Urheilugaalassa. Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. yhteistyössä Kymenlaakson urheilutoimittajien yhdistyksen kanssa. Seuroilta ja yksityishenkilöiltä tuli noin 60 ehdotusta palkittavista.

Oli kyllä hyvä vuosi, mutta aina on varaa vielä parantaa. — Eelis Aalto

Aleksi Lepän viime vuosi oli yhtä mitaliryöppyä. Kirkkaimpana kruununa olivat kaksi maailmanmestaruutta (300 metrin vakiokivääri ja 300 metrin kiväärin täysottelu).

Suomen mestaruuksiakin ropisi urakalla: kahden henkilökohtaisen SM-kullan lisäksi Leppä oli ampumassa neljää joukkuemestaruutta Haminan Ampumaseuralle. Myös himmeämpiä SM-mitaleita kertyi mukavasti.

Eelis Aalto voitti yleisöäänestyksen

Leppä ei ollut paikalla Kouvolassa, sillä hän on kilpailumatkalla Saksassa. Yleisöäänestyksen Vuoden urheilusaavutuksesta voittanut Kotkan Shukokain Eelis Aalto sensijaan osallistui palkintogaalaan.

— Hienolta tämä tuntuu, etenkin siksi, kun kyseessä oli yleisöäänestys. Se osoittaa, että olemme pystyneet nostamaan shukokai-karetea ihmisten tietoisuuteen, Aalto sanoi.

Aalto voitti viime vuonna toisen henkilökohtaisen MM-kultansa alle 75-kiloisten shukokai-karatessa. Lisäksi hän voitti Suomen mestaruuden samassa sarjassa sekä kumitessa (ottelu) että katassa (liikesarjat).

— Oli kyllä hyvä vuosi, koska tuli MM ja SM, mutta aina on varaa vielä parantaa, Aalto sanoi.

— Joukkuekilpailun voitto MM-tasolla puuttuu vielä. Se olisi kirsikka kakun päälle. Suomi ei ole pitkään aikaan voittanut joukkuekultaa, vaikka kovasti sitä on tavoiteltu.

Seuraavat shukokai-karaten MM-kisat pidetään ensi vuonna Etelä-Afrikassa. Euroopanmestaruuksista mitellään jo tämän vuoden lokakuussa Portugalissa.

Vuoden urheilusaavutus -äänestys järjestettiin yhteistyössä KymLin, Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien kanssa. Ääniä annettiin lähes 1 000.

Jukka Lehtoranta

Aleksi Leppä ampui viime vuonna 43 henkilökohtaisessa kilpailussa. Hän voitti niistä 12, oli viisi kertaa toinen ja kahdeksan kertaa kolmas. Lokakuussa hän sai onnittelut kahdesta maailmanmestaruudesta muiden muassa ampujalegenda Juha Hirveltä.
Aleksi Leppä ampui viime vuonna 43 henkilökohtaisessa kilpailussa. Hän voitti niistä 12, oli viisi kertaa toinen ja kahdeksan kertaa kolmas. Lokakuussa hän sai onnittelut kahdesta maailmanmestaruudesta muiden muassa ampujalegenda Juha Hirveltä.

Peli-Karhuille kolme palkintoa

Peli-Karhujen voittama naisten koripallon Suomen mestaruus näkyi gaalassa. PeKan valmentaja Roope Mäkelä valittiin vuoden valmentajaksi. Perusteluissa mainitaan mestaruuden lisäksi myös Mäkelän työ koko seuran hyväksi sekä hänen roolinsa Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian valmennuksessa.

Peli-Karhut palkittiin Vuoden joukkueena Kymenlaaksossa. Kymenlaakson urheilutoimittajien yhdistys palkitsi lisäksi PeKan mestaruuden Vuoden kymenlaaksolaisena urheilutekona.

Kirin Kirsi Hyyrynen Vuoden seuratoimihenkilö

Vuoden nuori urheilija on Myllykosken Ampujia edustava Viivi Kemppi. Hän voitti nuorten olympialaisissa ilmakiväärin parikilpailun pronssia sekä tyttöjen joukkuekilpailun EM-hopeaa. Lisäksi Kemppi hallitsi 16-vuotiaiden SM-kilpailuja kahdella mestaruudella ja yhdellä hopealla.

Hän ampui kauden aikana neljä Suomen ennätystä.

Vuoden seuratoimihenkilönä palkittiin Kotkan Kirin Kirsi Hyyrynen, seuran monivuotinen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Hän on perusteluiden mukaan tehnyt töitä seuran ja joukkuevoimistelun eteen itseään ja tunteja säästämättä.

Vuoden nuorisourheilun vetäjä on nuoria kymenlaaksolaisia ampujia valmentava Jukka Jokinen ja vuoden nuorisourheiluseura on kouvolalainen cheerleading-seura Black Diamond Cheerleaders.

VeVen Maisa Föhrille elämänurapalkinto

Vehkalahden Veikoissa yli 30 vuotta seuratyötä tehnyt Maisa Föhr sai elämänurapalkinnon. Hänen sydäntään lähellä on erityisesti lasten liikunta ja erityisliikunta. Hän on toiminut ohjaajana ja organisaattorina esimerkiksi perheliikunnassa, liikuntakerhoissa ja hiihtokouluissa.

Elämänura-palkinnon saajan valitsi raati, joka koostui 15:stä maakunnan kuntapolitiikka-, yritys- ja urheiluseuravaikuttajasta.

Lasten liikuttaja -palkinnon sai Kotkan Parkourliike ry, joka järjestää parkour-ryhmiä jo taaperoikäisille. Yhdistys on kehittänyt lajin olosuhteita Kotkassa ja tehnyt monipuolista yhteistyötä Kotkan koulujen kansa.

Kymenlaakson muut palkitut:

Vuoden vammaisurheilija: Markku Artiola, ratamoottoripyöräily, Kouvola
Vuoden kuntoliikkuja: Ilkka Tokkola, Jaala
Vuoden terveysliikuttaja: Kaakon kaksikon liikuntatoimien Jokamies—Jokanainen-liikuntaryhmä
Vuoden liikuntateko: Kymenlaakson liikunnan pyöräilytempaus Road to Kuopio
Vuoden seura-aktiivi: Immo Pylvänen, karateseura Oushinka, Kouvola
KymLin vuoden liikuttava kumppani: Parik-säätiö
Jokeri-palkinto: Miika Pääkkönen, seurannut 473 peräkkäistä KooKoon edustusjoukkueen ottelua
Vuoden tähtiseura: Kotkan Voimailijat

Kuntien liikuttajat:
Hamina: Ritva Nevalainen, Haminan Seudun Tanssijat
Iitti: Iitti Hockey ry.
Kotka: Minna Liukkonen, Kotkan Voimailijat
Kouvola: Sudet Salibandy ry.
Miehikkälä: Kaakon avanto ja reippailu ry.
Pyhtää: Petronella Grahn
Virolahti: Kaakon Golf ry.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset