”Jumalauta joka ukko!” — Marko Oksasella keitti, kun sarjajumbo vei Kotkasta pisteet

Titaanien valmistautuminen meni lauantain voiton jäljiltä niin sanotusti vihkoon, ja Muik Hockey pyöritteli 4—0-vierasvoiton.

Raimo Eerola

Titaanien päävalmentajalla Marko Oksasella (oikealla) oli äkäistä asiaa joukkueelleen jo reilun viiden minuutin pelailun jälkeen.
Titaanien päävalmentajalla Marko Oksasella (oikealla) oli äkäistä asiaa joukkueelleen jo reilun viiden minuutin pelailun jälkeen.

Uusikaarlepyystä oleva jääkiekon suomisarjajumbo Muik Hockey kävi riistämässä Titaaneilta sunnuntai-iltana tylysti kolme pistettä luvuin 4—0 (2—0, 1—0, 1—0). Toisin piti käydä, sillä Titaanien toiveissa oli kuuden pisteen viikonloppu.

Kotijoukkeen toiveita kasvatti se, että Titaanit voitti lauantaina lupaavasti porilaisen Karhu HT:n selvästi 5—1, ja Muik Hockey kylpi kunnolla (3—9) Porvoon Huntersin vieraana. Kummankin joukkueen valmentajat tiesivät mistä oli kyse, mutta vain toinen onnistui valmistamaan joukkueensa uuteen taistoon vajaa vuorokausi edellisen päättymisestä.

Eikö meillä ollut selkeät ohjeet siitä mitä pitää tehdä? — Marko Oksanen

— Valmistautuminen on jokaisen pelaajan asia, mutta tietysti valmennus voi ottaa oman osan piikkinsä, Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen totesi.

— Puhuimme eilisen jälkeen vain ja ainoastaan valmiudesta pelata tänään, Muik Hockeyn Marcus Ittonen sanoi.

Nöyrä asenne ja maalivahti Mathias Biskopin pelastukset pohjustivat tuloksen.

— Onnistuimme tänään viisikkopuolustamisessa. Kaikki olivat valmiit laittamaan luita eteen, Ittonen totesi.

Eikö meillä ollut...

Muik Hockey nousi takaisin Titaanien rinnalle sarjan tyvessä, mikä ilahdutti Ittosta.

— Tämä oli meille tärkeä voitto kuuden pisteen pelistä.

Nöyryys oli kotijoukkueen osalta kaukana. Oksanen oli pakotettu käyttämään aikalisän jo ajassa 5.11, kun vierasjoukkue oli latonut kiekon kaksi kertaa maalivahti Santeri Leväsen taakse. Kovaääninen ripitys kuului selvästi kaukalon toiselle puolelle katsomoon ja valmentaja sai vajaalta 300 katsojalta aplodit herätysyrityksestä.

— Jumalauta joka ukko. Eikö meillä ollut selkeät ohjeet siitä mitä pitää tehdä? Oksanen huusi.

Suunnan muuttaminen kesken ottelun on kuitenkin vaikeaa, eikä se onnistunut Titaaneiltakaan.

— Näyttää siltä, että joukkue ei kestä vielä voittoja. Lauantain jälkeen oli iskenyt näköjään liian suuri hyvän olon tunne, Oksanen tuumi.

Raimo Eerola

Titaanien Jere Koikkalainen yrittää kiekon kanssa ohi Muik Hockeyn Felix Nyforsin.

Jotain hyvääkin: Erkka Huttuseen pysähtyy mies tai kiekko

Ottelu alkoi Titaanien kannalta karmeasti. Kiekonmenetys ylivoimapelissä kostautui kahden ja puolen minuutin jälkeen. Myös toisen maalin syntytapa kieli huonosta asenteesta: Linus Vesterlund voitti kiekon kaukalon kulmassa kolmelta titaanipelaajalta ja pystyi syöttämään maalin eteen Joel Nyqvistille.

Toisessa erässä Titaanit lisäsi höyryä, mutta ei saanut tulosta aikaan, ja Muik Hockey teki maalin yhdestä vastaiskusta. Titaanien kiri tyssäsi viimeistään neljänteen takaiskuun Ville Äijälän viiden minuutin jäähyn aikana.

Ylivoimaisesti viikonlopun positiivisin titaani oli 20-vuotias puolustaja Erkka Huttunen. Hän pelasi vaihdosta vaihtoon virheittä, ja kiekko lähti nopeasti ensimmäiselle vapaalle oman joukkueen pelaajalle.

— Erkka noudattaa puolustamisessa hienosti vanhaa viisautta. Häneen pysähtyy varmasti joko mies tai kiekko, Oksanen kehui.

Keskiviikkona Porvooseen

Titaanit pelaa seuraavaksi keskiviikkona Porvoossa Huntersia vastaan. Eilisen jälkeen voisi olettaa, että Hunters saa vastaansa hyvin ärsytetyn vieraan.

Luetuimmat