Päivän peli: Titaanit yrittää pitää oljenkortensa ehjänä – pudotuspelipaikka vaatisi ainakin kolmen ottelun päättymistä sopivalla tavalla

Päivän peli: Titaanit yrittää pitää oljenkortensa ehjänä – pudotuspelipaikka vaatisi ainakin kolmen ottelun päättymistä sopivalla tavalla

Titaanien mahdollisuudet selviytyä jääkiekon Suomi-sarjan pudotuspeleihin kokivat kovia viime viikonloppuna, kun kotkalaiset palasivat pohjoisen tuplakierrokselta ilman yhtään sarjapistettä. Mahdollisuus alemman loppusarjan kahden parhaan joukkoon ja pudotuspelien villi kortti -kierrokselle on edelleen olemassa, mutta se vaatisi monen ottelun päättymistä Titaaneille suopealla tavalla.

Ensiksikin Titaanien pitää saada kahdesta jäljellä olevasta ottelustaan (tänään HCIK kotona ja sunnuntaina Karhu HT vieraissa) vähintään neljä pistettä ja lisäksi toivoa, että edellä olevat S-Kiekko ja/tai Karhu HT kompuroivat loppumetreillä pahoin.

Avainpelejä ovat Titaanien kahden ottelun lisäksi lauantain Riemu—Karhu HT ja sunnuntain S-Kiekko—Laser HT. Jos Karhu (52 pistettä, maaliero –4) voittaa Riemun ja S-Kiekko (51, maaliero –24) normaalilla peliajalla Laserin, Titaanien (47, maaliero –8) ponnistuksilla ei ole enää merkitystä.

HCIK:llakin on paljon panosta

HCIK tulee tänään Kotkaan mielessään vain voitto, sillä se pitäisi kaarinalaisten haaveet putoamiskarsinnan välttämisestä elossa. HCIK on kirinyt viime viikkoina hurjasti, sillä se on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä.

– Tavoitteemme on pelata tämä alempi loppusarja kunnialla päätökseen. HCIK:n on siis kaaduttava, jotta mahdollisuudet villi kortti -kierrokselle säilyvät sunnuntaihin asti, titaanivalmentaja Mika Iltola sanoo.

– Kylmä totuus on se, että tarvitsemme kaksi voittoa, jotka meidän pitää itse ottaa ja vasta sen jälkeen katsoa tuliko muilta joukkueilta tarvittavia lisäapuja.

Titaanit—HCIK, Suomi-sarjan jääkiekkoa Kotkan jäähallissa kello 18.30.