Williams ja Pounds sivussa KTP:n ja Nokian uusinnasta, Nikkarinen ja Sinclair saavat pelata

Antti Kaarto

KTP:n Tim Williams (takana oikealla) ja Michael Pounds eivät ole edustuskelpoisia perjantaina uusittavassa korisliigaottelussa BC Nokiaa vastaan. James Sinclair (keskellä) ja taustalla näkyvä Antto Nikkarinen sensijaan ovat. ottivat kontaktia KTP:n harjoituksissa tiistaina. Heidän takanaan Timothy Williams.

Keskushyökkääjä Tim Williams ja kapteeni Michael Pounds puuttuvat KTP-Basketin kokoonpanosta perjantaina pelattavaksi määrätyssä uusintaottelussa BC Nokiaa vastaan. Koripalloliitto vahvisti viimein tänään, että KTP:n valitus Nokian tekemän protestin hyväksymisestä on hylätty ja ottelu määrätty uusittavaksi.

Pounds oli pelikiellossa protestiin päättyneen ottelun aikana (2.2.) eikä siksi ole pelikelpoinen nytkään.

Williams taas edusti tuolloin vielä Joensuun Katajaa. Hän ei voi pelata, koska oli alkuperäisen ottelun aikaan kirjoilla toisessa suomalaisseurassa. Williams vaihdettiin helmikuun lopussa päittäin Kenny Simmsiin.

Myöskään Simms tai protestiottelun jälkeen KTP:stä lähtenyt Jermont Horton eivät luonnollisesti ole KTP:n käytettävissä perjantaina. Antto Nikkarinen ja James Sinclair sensijaan ovat. Takamies Nikkarinen oli protestiottelun aikaan ruotsalaisen Jämtland Basketin miehiä ja laituri Sinclair vapailla markkinoilla Kouvoista saatujen potkujen jälkeen.

”Vääriä päätöksiä”

— Ratkaisu on tässä, emmekä me lähde haaskaamaan rahoja enempiin valituksiin. Meidän mielestämme sekä protestin hyväksyminen että meidän valituksemme hylkääminen ovat kuitenkin vääriä päätöksiä, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoi.

— Jokainen asia, josta ei säännöissä erikseen määrätä, on erotuomarin päätettävissä. Tuomarit tekivät oman tulkintansa, ja sen mukaan olisi meidän mielestämme pitänyt mennä.

— Teimme valituksen, koska halusimme pitää omista oikeuksistamme kiinni emmekä aina vain nöyrtyä siihen mitä joku jossain muualla päättää.

KTP pelaa Korisliigaa kotisalissa huomenna Korihaita vastaan. Siinä ottelussa myös Williams ja Pounds ovat pelikelpoisia.