Luottopuolustaja ja itävaltalainen maalivahti Titaanien rosteriin

”Todella tärkeä lisäpalanen puolustuskalustoomme”

Juha Rika

Luottopuolustaja ja itävaltalainen maalivahti Titaanien rosteriin

Puolustaja Petteri Paajanen on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen jääkiekon suomisarjajoukkueen Titaanien kanssa.

23-vuotias Paajanen aloittaa Kotkassa kolmannen kautensa. Viime talvena savonlinanlaislähtöinen puolustaja teki 36 ottelussa seitsemän maalia ja keräsi lisäksi 13 syöttöpistettä. Pelityylistä kertoo jotain se, että jäähypenkkiä Paajanen kulutti 76 minuutin verran.

– Paajanen on todella tärkeä lisäpalanen puolustuskalustoomme. Hän on monipuolinen ja oikealla tavalla veemäinen pelaaja, jota vastaan ei ole vastustajien mukava vääntää, Titaanien manageri Juho Hannukainen sanoo seuran tiedotteessa.

– Pete otti jo viime kaudella ison roolin puolustuksessamme, ja uskon, että nuoren pelaajan kehitys jatkuu edelleen positiiviseen suuntaan.

Iso, tuttu itävaltalainen maalivahtiosastolle

Titaanit kertoo solmineensa sopimuksen myös 19-vuotiaan maalivahdin Jakob Brandnerin kanssa. Itävaltalainen Brandner pelasi viime kaudella Titaanien A-nuorten suomisarjamiehistön ykkösvahtina.

Isokokoinen, 190-senttinen Brandner kuuluu Itävallan 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennusrinkiin.

– Se kertoo jotain potentiaalista ja oli yksi iso syy siihen, miksi halusimme katsoa tämän kortin tarkasti, Hannukainen sanoo.

Toinen Titaanien maalivahtiosastoa koskeva sopimusuutinen tulee valmennuspuolelta: maalivahtivalmentaja Tino Turkia on myös sopinut vuoden mittaisesta jatkopestistä. Turkian, 29, työnkuvaan kuulunee myös fysiikkavalmennus yhdessä päävalmentaja Mika Iltolan kanssa.