Shukokain EM-kisoista mitalivyöry Etelä-Kymenlaaksoon — ”Vähän jäi viilattavaa”

Jari Pitkäkangas

Eevi Suvijärvi ja Eelis Aalto kahmivat mitaleita Tallinnassa.
Eevi Suvijärvi ja Eelis Aalto kahmivat mitaleita Tallinnassa.

Kotkalaiset ja haminalaiset shukokai-karatekat olivat totutun kovia lajin EM-kilpailuissa Tallinnassa.

Miesten kumiten (ottelut) kevyessä sarjassa Eelis Aalto oli omaa luokkaansa ja voitti kultaa. Aalto voitti kaikki ottelunsa myös joukkuekilpailussa, josta Suomi sai pronssia. Katassa (liikesarjat) Aalto sai pronssia.

Haminalainen Eevi Suvijärvi sai pronssia sekä katassa että kumitessa. Joukkuekatassa hän otti pronssia siskonsa Satu Suvijärven kanssa. Naisten joukkuekumitessa Suvijärvet ja Jenna Venäläinen saivat kaulaansa kultamitalit.

EM-kilpailuihin osallistui yhteensä seitsemän Kotkan-Haminan-alueen karatekaa, joiden mitalisaldo oli neljä kultaa ja viisi pronssia.

Suomi sai EM-kisoista yhteensä 33 mitalia, joista kuusi oli kultaisia.

— Olen oikein tyytyväinen, mutta vähän jäi viilattavaa ensi vuoden MM-kilpailuihin, kotkalainen maajoukkuevalmentaja Uuno Aalto kommentoi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.