KTP ylsi maalittomaan Hongan kanssa — ”Pelaaminen itseään parempia vastaan kehittää”

Jukka Lehtoranta

KTP:n Matias Lindfors ja Hongan Duarte Tammilehto juoksivat pallon perään Arto Tolsa -areenalla.

Jalkapallokauteen valmistautuva KTP pelaa viikonloppuna Arto Tolsa -areenalla kaksi harjoitusottelua. Ensimmäisessä niistä perjantaina kotkalainen divarijoukkue ylsi 0—0-tasapeliin liigan kärkipäähän povatun Hongan kanssa.

— Tulos ei ole huono. Honka on liigan parhaita joukkueita, kahden tai kolmen parhaan joukossa, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter sanoi.

Lauantaina KTP pelaa Kakkosen Gnistania vastaan.

— Gnistan-peli oli sovittu aikaisemmin, mutta kun tuli tilaisuus pelata myös Honkaa vastaan, tartuimme siihen, Arbeiter sanoi.

— Pelaaminen itseään parempia vastaan kehittää. Gnistania vastaan nuoret saavat tilaisuutensa. Se on heille sopivan tasoinen kehittymisen paikka.

Honka oli Kotkassa lähes parhaalla joukkueellaan. Silti KTP kykeni antamaan ihan kunnon vastuksen. Puolittaisia maalipaikkoja isännillä oli useampiakin, ja vartti ennen loppua Kalle Multaselle siunaantui takatolpalle loistotilaisuus tehdä 1—0. Ohjaus Matias Lindforsin millintarkasta syötöstä meni kuitenkin tolpan väärälle puolelle.

Honka oli lähimpänä maalintekoa loppuhetkillä, kun 17-vuotias Arlind Sejdiu kikkaili itsensä nokikkain KTP-vahti Jiri Kosken kanssa. Koski venyi kuitenkin huimaan torjuntaan.

Sejdiu on Suomen poikamaajoukkueen pelaajia ja on tekemässä vahvaa läpimurtoa liigatasolle. Helmikuussa hän jo upotti cup-ottelussa HIFK:n kahdella maalillaan.

Paljon hyvää, mutta liikaa helppoja virheitä

KTP:tä viikonlopun ottelut palvelevat valmistautumisena ensi viikonvaihteen cup-taistoon Ilvestä vastaan.

Onko KTP jo valmis?

— Sen näkee viikon kuluttua. Nyt pelasimme välillä oikein hyvin, mutta edelleen meille tulee liikaa niitä – miten sitä tenniksessä sanotaan – unforced errors (helppoja, pakottamattomia virheitä), Arbeiter sanoi.

KTP:n ja Gnistanin ottelu alkaa Arto Tolsa -areenalla lauantaina kello 14.45.