Pulkkasella toinen heikko päivä peräkkäin — kausi päättyy huomenna

AOP/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkanen hörppäsi vettä Etelä-Afrikan kuuman kevätauringon paahteessa.
Tapio Pulkkanen hörppäsi vettä Etelä-Afrikan kuuman kevätauringon paahteessa.

Tapio Pulkkasen hiuksenhienot mahdollisuudet päästä mukaan golfin Euroopan-kiertueen finaaliturnaukseen Dubaihin karisivat lopullisesti lauantaina Etelä-Afrikan Sun Cityssä. Pulkkanen pelasi 7,5 miljoonan dollarin Nedbank Challenge -kisan kolmannen kierroksen 77 lyönnillä (5 yli parin), ja yhteistulos +8 (71+76+77) merkitsee sijoitusta tuloslistan jälkipäässä.

Viime viikolla Turkissa kymmenenneksi sijoittunut Pulkkanen olisi tarvinnut tällä viikolla vähintään samanlaisen suorituksen, jotta paikka kiertueen 60 pelaajan huipentumassa olisi auennut.

Kymen Golfin miehen debyyttikausi Euroopan-kiertueella päättyy huomenna. Uuden kauden hän aloittaa näillä näkymin itsenäisyyspäivänä Etelä-Afrikan avoimessa mestaruuskilpailussa Johannesburgissa.

Kiertueen uusi kausi käynnistyy jo 22. marraskuuta Hongkongissa, mutta Pulkkanen on vetänyt nimensä pois ilmoittautuneiden listalta. Hän ei lähde myöskään marraskuun viimeisellä viikolla pelattavaan Mauritiuksen-kisaan vaan vetää henkeä syksyn tiiviin kilpailemisen jälkeen.

Pulkkanen on pelannut elokuun puolivälin jälkeen 11 kilpailua ja pitänyt kolmen kuukauden aikana vain kaksi väliviikkoa.

Korhonen yhä voittotaistelussa mukana

Suomen Mikko Korhonen on kolmen kierroksen jälkeen yhä vahvasti voittotaistelussa mukana tuloksessa —7 (68+70+71). Hän on jaetulla kolmannella sijalla vain kolmen lyönnin päässä kisaa johtavasta Espanjan Sergio Garciasta.

"Afrikan majorin" voittaja kuittaa huomenna lähes 1,1 miljoonan euron palkintorahat. Kakkossija on yli 700 000 euron ja kolmossijakin noin 400 000 euron arvoinen.