KTP:n jättävä Aleksi Tarvonen liikuttui fanien reaktioista — ”Sanoin jätkille kopissa, että tätä peliä en halua hävitä”

Veikkausliigaan siirtyvä hyökkääjä antoi kaikkensa viimeisessä kotiottelussaan Kotkassa.

Kimmo Seppälä

Aleksi Tarvonen otettiin vaihtoon 86. minuutilla. Hän pelasi ainakin toistaiseksi viimeisen kotiottelunsa KTP:ssä.
Aleksi Tarvonen otettiin vaihtoon 86. minuutilla. Hän pelasi ainakin toistaiseksi viimeisen kotiottelunsa KTP:ssä.

Aleksi Tarvosta ei ole koskaan voinut syyttää yrityksen puutteesta, mutta lauantaina kauden viimeisessä kotiottelussa Jaroa vastaan KTP:n hyökkääjä jätti itsestään kaiken kentälle.

Ottelu oli Tarvoselle — ja KTP:n kannattajille — erityinen, sillä Tarvonen esiintyi näillä näkymin viimeistä kertaa raitapaidassa Arto Tolsa -areenalla. Tarvonen vaihdettiin kentältä ottelun 86. minuutilla, ja koko yleisö osoitti suosiotaan kirkkaampiin valoihin siirtyvälle omalle kasvatilleen.

— En muista jännittäneeni näin paljon koskaan. Kahdeksan vuotta täällä on painettu, se oli tunteikas hetki. Minulla on erityinen suhde fanien kanssa, en voi kuin kiittää kaikesta, liikuttunut Tarvonen totesi heti ottelun päätyttyä.

Kolmosesta liigaan

Tarvonen, 24, on pelannut KTP:ssä eri sarjatasoilla kahdeksan kautta. Koettuna on kaikki sarjat kolmosesta Veikkausliigaan.

— Ensimmäinen ottelu oli muistaakseni cupin peli Ruonalan hallissa vuonna 2010, silloin pelasin myös yhden tai kaksi ottelua Kolmosessa, Tarvonen muisteli.

Tarvonen puki lauantaina itseoikeutetusti kapteenin nauhan vasempaan käteensä ja pelasi erinomaisen ottelun. Asenne oli silmiinpistävän kova.

— Halusin antaa enemmän kuin kaikkeni. Harmi, ettei sitä voittomaalia tullut.

”Voi olla ylpeä nuorista”

KTP ja Jaro pelasivat merkityksettömässä ottelussa sopuisan 0—0-tasapelin. Yritteliäs Tarvonen pääsi pariinkin huippupaikkaan, mutta kotijäähyväiset eivät saaneet viimeistä sinettiä.

Päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus oli asettanut aloituskokoonpanoon peräti viisi juniori-ikäistä pelaajaa. Heistä jokainen täytti paikkansa hyvin maalivahti Pyry Piiraisen johdolla.

— Sanoin jätkille kopissa, että tätä peliä en halua hävitä. Junnut tottelivat hyvin, Tarvonen hymyili.

— Tämä oli yksi kauden parhaimmista peli-ilmeistä, olen siitä vähän yllättynyt. Voi olla tosi ylpeä nuorista pelaajista.

Kauden arvosana 7

KTP:n lopullinen sarjasijoitus on varmuudella seitsemäs. Ensi kauden valmentajaa ei ole kerrottu, mutta Gummerus ei tehtävässä jatka.

— Kauden viimeinen kolmannes oli tuloksellisesti surkea, vaikkakin pelillisesti ihan ok. Kokonaisuutena annan kouluarvosanaksi seitsemän, Gummerus summasi.

— Toivon, että ensi kauden valmentaja jatkaa sitä tapaa, jota me olemme Ossi Virran kanssa kaksi vuotta tehneet.

Ilves-huhuun ei kommenttia

Tarvosen on jo kerrottu siirtyvän ensi kaudeksi Veikkausliigaan, mutta seuraa ei ole vielä paljastettu. Huhut kertovat seuran olevan Tampereen Ilves.

— En tiedä mistä se huhu on keksitty. En kommentoi vielä, Tarvonen päätti.

KTP kohtaa vielä kauden päätösottelussa ensi lauantaina KPV:n Kokkolassa.