KTP:n hyvä avausjakso ei jalostunut maaleiksi, tuloksena rumat lukemat — ”Pelillisesti jopa kauden parasta futista”

Antti Kaarto

KTP:n Antti Mäkijärvi harmitteli avausjakson kahta hyvää maalipaikkaansa, jotka eivät kantaneet hedelmää. Arkistokuva.
KTP:n Antti Mäkijärvi harmitteli avausjakson kahta hyvää maalipaikkaansa, jotka eivät kantaneet hedelmää. Arkistokuva.

Toukokuun alussa Haka kaatoi KTP:n Ykkösessä 6—3, nyt elokuun lopulla 5—0 (2—0). Voitto oli Hakalle sen 11:s yhtä monessa kotiottelussa ja maaliero on nyt 39—10.

— Emme olleet nyt etenkään avausjaksolla niin huonoja kuin tuloksesta voisi päätellä. Pelillisesti olimme jopa parempia, mutta Haka rankaisi armotta kahdesta virheestä, sanoi KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter.

Samoilla linjoilla oli Antti Mäkijärvi. Hänellä oli 20. ja 23. minuutilla hyvät tekopaikat, mutta Santeri Aaltonen Hakan maalilla torjui.

— Niistä paikoista olisi voinut tehdä, mutta nyt en tehnyt. Avausjakso oli tosiaan meiltä pelillisesti jopa kauden parasta futista, Mäkijärvi sanoi.

Ei Multasta, ei maaleja?

KTP pelasi nyt toisen ottelun ilman Italian 5. korkeimmalle tasolle siirtynyttä Kalle Multasta. Oulusta tuli vielä 1—0-voitto Aleksi Pahkasalon tehtyä ottelun ainoan maalin, mutta nyt jäätiin siis maaleitta.

— Näköjään emme osaa tehdä maaleja, kun Multanen ei ole pelaamassa, Arbeiter vastasi kysymykseen Multasen merkityksestä.

Multanen ehti tehdä 11 maalia. Ykkösen kautta aikojen paras maalintekijä tuskin olisi voittanut maalikuninkuutta, niin hyvässä vireessä Hakan Salomo Ojala on ollut. Hän teki ottelun ratkaisseen 3—0-maalin toisen jakson alussa, kun Jiri Koski tyrkkäsi pallon suoraan hänen jalkoihinsa.

Ojalalla on 17 maalia, niistä 12 on tullut nyt jo kahdeksan ottelun pituisen maaliputken aikana.

Vaikka Koski haparoi kolmannessa maalissa, niin hänen piikkiinsä ei tappiota kuulu laittaa. Hakan avausmaalissakin hän torjui Ojalan laukauksen, mutta puolustus ei ollut hereillä jatkotilanteessa ja Antto Hilska pääsi laukomaan Hakalle helpottavan 1—0-maalin.

— KTP olisi voinut johtaa avausjakson jälkeen 2—0. Pelasimme lepsusti ja liian avoimesti. Tauolla sanoin vähän siitä miten pitää pelata ja miten ei. Toinen jakso oli parempaa, sanoi Hakan valmentaja Teemu Tainio.

Mäkijärvelläkin kokemusta euroalasarjasta

Mäkijärvi ja kaikki KTP:n fanit varmasti toivovat Multaselle onnistumisia Italiassa. Mäkijärvi itse pelasi kauden 2015—16 Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Regional-liigassa Oldenburgin joukkueessa.

— Olihan se hieno kokemus, vaikka olinkin paljon loukkaantuneena, Mäkijärvi sanoi.

Mäkijärvi teki marraskuussa 2015 maalin legendaarisen seuran Hamburger SV:n kakkosjoukkuetta vastaan.

— Usein kakkosjoukkueiden mukana pelasi ykkösjoukkueen pelaajia, mutta en muista kyllä nimeltä ketään Hampurin silloista pelaajaa, Mäkijärvi sanoi.

Mäkijärvi toivoo parhaimman saavutuksensa olevan edessä.

— Tähän mennessä paras saavutus on cupin voitto Hongassa, Mäkijärvi muisteli.

Tainio antaa pelaajien somettaa

Hakalle riittää lopuista seitsemästä ottelusta kolme voittoa suoraan nousuun, vaikka TPS voittaisi kaikki ottelunsa. Tainio ei silti vielä juhli.

— Keskityn seuraavaan treeniin ja seuraavaan otteluun, antaa pelaajien tutkia somea, Tainio tiivisti.

Arbeiterin ja KTP:n tilanne on toinen. Vaikka lopuista otteluista tulisi voitto, niin TPS:n tavoittamiseen ainakaan käytännössä ei ole mahdollisuuksia.

— Nyt on kaksi päivää taukoa ja sitten aletaan miettimään seuraavaa vastustajaa, Arbeiter vastasi.

Uusilla miehillä parannettavaa

KTP kohtaa syyskuun alussa kotonaan EIF:n. Silloin on taas elokuun puolivälissä mukaan tulleilla Paulo Martinsilla ja Thomas Agyirillä mahdollisuus vakuuttaa seurajohto siitä että seuran kannattaa käyttää optio kaudesta 2020.

Nyt molempien saldoksi jäi varoitus avausjaksolla. Toisella jaksolla korttia katseli myös kapteeni Sebastian Dolivo.

Haka todella hallitsi toista jaksoa selvästi. Loppulukemat olisivat voineet olla 7—0, jos vaikka Elias Ahde olisi ollut tehokkaampi.