KTP:stä varsinkin Tyrell Nelson ja Joonas Lehtoranta vastasivat päävalmentajan huutoon — ”Tottakai tämä oli helpostus”

Kobrat roikkui mukana 22 minuuttia, kunnes KTP meni menojaan.

Jukka Lehtoranta

Kobrien Khalil Small yritti pysäyttää Antto Nikkarisen.
Kobrien Khalil Small yritti pysäyttää Antto Nikkarisen.

KTP-Basketin pukukopin taululla luki tiistaina ottelun puoliajalla selkeä viesti: 13—23. Lapuan Kobrat oli dominoinut niillä numeroilla levypalloja, mutta toiselle puoliajalle tahti muuttui.

Kotijoukkue rohmusi toisen jakson irtopallot lukemin 21—14 ja käänsi ottelun itselleen. Viiden ottelun mittainen tappioputki katkesi viimein, kun KTP rullasi lopulta 94—69 (43—41) -voittoon.

— Tottakai tämä oli helpotus. Ei minulla kuitenkaan ollut samanlaisia ajatuksia kuin kauden alussa. Silloin mietin onko minusta tähän hommaan. Nyt olen ollut luottavainen — kaikki ovat nähneet, että jätkät osaavat pelata, KTP-valmentaja Tomi Kaminen kuvaili tunnelmiaan.

Portit kiinni puoliajalla

Viime keskiviikkona Salon Vilppaan kaatanut Kobrat piti KTP:ta tiukilla koko ensimmäisen puoliajan. Vierasjoukkueen aseena olivat hyökkäyslevypallot, joita se vei ensi jaksolla puolet mahdollisista (10/10).

— Levypallolukemat olivat rumat. Tiesimme, että Kobrat tulee kovaa levypalloille, he ovat sarjan paras hyökkäyslevypallojoukkue, Kaminen kertoi.

Puoliajan palopuheen ansioita tai ei, mutta joka tapauksessa KTP löi porttinsa kiinni toisella jaksolla ja piti Kobrat pois haaskalta. Samoihin aikoihin hanat aukesivat myös hyökkäyspäässä. KTP vei toisen puoliajan tylysti 51—28.

— Tulimme löysästi toiselle puoliajalle. Tämä on aina ollut meille vaikea paikka pelata. En tiedä syytä ja tekosyitä on turha keksiä, helmikuussa Kobrien päävalmentajaksi palannut Nenad Stefanovic sanoi.

Jukka Lehtoranta

Entiset KTP-valmentajat Eero Saarinen ja Kari Liimo olivat paikalla KTP—Kobrat-ottelussa. Tauolla valmentajasuuruudet istuivat kahviossa samassa pöydässä.
Entiset KTP-valmentajat Eero Saarinen ja Kari Liimo olivat paikalla KTP—Kobrat-ottelussa. Tauolla valmentajasuuruudet istuivat kahviossa samassa pöydässä.

Nelson ja Lehtoranta takuumiehinä

Kaminen peräänkuulutti tappioputken aikana vastuunkantajia ja kovempaa asennetta. Syöttiin tarttuivat erityisesti Tyrell Nelson ja Joonas Lehtoranta.

Nelson (25/10/4s) järkevöitti heittovalintojaan ja oli korin alla täysin pitelemätön. Seitsemästä viimeisestä pelistä viidessä nollille jäänyt Lehtoranta puolestaan heitti erinomaisen puolustuksen lisäksi 15 pistettä.

— Olen vilpittömän iloinen Joonaksen esityksestä. Olen häntä oppinut vasta nyt tuntemaan ja tajunnut, että miten herkkä poika hän on, ja miten paljon hän tarvitsee tukea ja luottamusta, Kaminen analysoi.

— Mun mielestä Joonas on sarjan parhaita puolustajia ja vielä jos hän pystyy tekemään pisteitä tällä tavalla...

Jackson hakee rooliaan

Michael Poundsin ja Markus Rautasalon puuttuessa Lehtoranta palasi juniorivuosiensa hommiin pelintekijäksi. Rooli tuntui miehelle istuvan ja heittokin kulki.

— Varmaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella heitto putosi noin hyvin. Täytyy olla tyytyväinen, Lehtoranta kertoi.

Peräti 80 pistettä tehnyt, uudistunut aloitusviisikko pelasi hyvän ottelun. Sen sijaan penkiltä tullut Jalen Jackson hakee edelleen rooliaan.

— Ei hän sitä myöntänyt, mutta kyllä sen näki, että aloitusviisikosta puuttuminen vaikutti. Hompan (Pounds) puuttuessa halusin kuitenkin boosterin penkiltä, Kaminen perusteli.

Sarjanelosena jatkava KTP matkaa seuraavaksi Tampereen Pyrinnön vieraaksi lauantaina.

OTTELUN RATKAISU:

Kobrat oli pelissä täysipainoisesti mukana 22 minuuttia (47—47), kunnes KTP löi luun kurkkuun. Erityisesti Donte Thomas ja Tyrell Nelson saivat henkiset lukkonsa auki ja siivittävät kotijoukkueen 13—0-pätkällä tavoittamattomalle 60—47-karkumatkalle.

OTTELUN TÄHTI:

Tyrell Nelson kokeili edelleen kolmesti kauempaa (0/3), mutta möyri kuitenkin pääasiassa korin välittömässä läheisyydessä. Nelsonin maaginen raja on noin kahdessa metristä, jonka sisäpuolelta sentteri survoi kymmenen koria ja erehtyi vain kerran.

TILASTO EI VALEHTELE:

KTP:n viisi menetystä on vähemmän kuin kertaakaan tällä kaudella. Pelinteosta vastanneet Antto Nikkarinen ja Joonas Lehtoranta selvittivät koko ottelun menetyksittä. Erinomaisella toisella puoliajalla KTP menetti pallon vain kerran.

Pisteet/levypallot:

KTP-Basket—Kobrat 94—69 (19—18, 24—23, 23—13, 28—15)

KTP-Basket: Tyrell Nelson 25/10, Joonas Lehtoranta 15/1, Donte Thomas 15/6, Kevin Langford 14/5, Antto Nikkarinen 11/2/8 syöttöä, Jalen Jackson 9/3, Janne Lehtoranta 3/1, Eero Hannikainen 2/0, Juho Lehtoranta 0/3.

Kobrat: Panu Peltokangas 12/8, Khalil Small 12/2, Jaron Hopkins 11/4, Jussi Turja 10/0, Lauri Toivonen 9/3, Zane Waterman 7/7, Larry Anderson 5/7, Ville Turja 3/0.

Erotuomarit: Johannes Sarekoski, Ville Selkee, Lauri Jäämaa.

Yleisöä: 997.