Matti Suutari palasi KaVen avuksi — ”En voinut kieltäytyäkään”

Turussa kauden aloittanut nuori passari pelaa loppukauden Kotkassa.

Raimo Eerola

Matti Suutari palasi KaVen passariksi ja onnistui heti hyvin.
Matti Suutari palasi KaVen passariksi ja onnistui heti hyvin.

Karhulan Veikot palasi nopeasti voittokantaan lentopallon 1-sarjassa lauantaina. KaVe kukisti nuorekkaan rovaniemeläisvieraan Napapiirin Palloketut puhtaasti 3—0 (25—16, 25—22, 25—18).

KaVe joutui lähtemään otteluun vaikeasta asemasta, kun molemmat vakiopassarit olivat sivussa. Kokeneen Matti Palosen kausi on todennäköisesti ohi olkapäävamman takia, ja Joona Väänäsellä oli liigakiireitä Vantaan Ducksin kanssa.

KaVe oli hankkinut apuun vielä viime kaudella Kotkassa pelanneen nuoren Matti Suutarin. Hän onnistui paluuottelussaan erinomaisesti.

— Parhaita pelejä mitä olen Matilta nähnyt, pelivalmentajan hommia hoidellut toipilas Palonen kehui kaimaansa.

— Hän antoi laadukkaita, järkeviä passeja eikä yrittänyt liian vaikeita. Parhaan palkinnon olisi ihan hyvin voinut antaa Matillekin, Palonen sanoi.

Parhaan palkinnon kävi kuitenkin pokkaamassa toinen nuori haminalainen, Aleksander Rastamo. Hän takoi 12 pistettä ja oli Marko Määttäsen (14 pistettä) kanssa pääosassa KaVen hyökätessä.

Peliaika vähissä Turussa

Suutari siirtyi täksi kaudeksi pelaamaan opiskelukaupunkinsa Turun 1-sarjajoukkueeseen TuToon. Siellä pelipaikka on kuitenkin ollut tiukassa, ja Suutari on viime aikoina pelannut 2-sarjaa Haminan Arsissa.

— Jäin Turussa kolmospassariksi enkä viime aikoina mahtunut edes kokoonpanoon. Kun täällä tarvittiin apua ja kysyttiin, en voinut kieltäytyäkään, Suutari sanoi.

— Ihan kuin olisin kotiin palannut.

Suutari käy viikot koulua Turussa ja on viikonloput KaVen mukana. Joukkueen harjoituksiin hän ehtii perjantaisin.

— Kivaa oli pelata, kun oli tuttuja äijiä ympärillä. Oli tämä vähän erilaista kuin olen tällä kaudella tottunut, Suutari sanoi.

Ihan yksin ei Suutarin tarvitse KaVen passarihommia hoitaa. Kotkalaiset saavat Joona Väänäsen Vantaalta näillä näkymin kolmea ottelua lukuunottamatta kevätkauden peleihin mukaan.

KaVella on runkosarjassa jäljellä kymmenen ottelua.