Golfaaja Tapio Pulkkanen ylsi tavoitteeseensa: Uran toiseksi suurin palkintopotti takasi paikan seuraavaan finaaliturnaukseen

EPA-EFE/LUIS FORRA

Golfaaja Tapio Pulkkanen ylsi tavoitteeseensa: Uran toiseksi suurin palkintopotti takasi paikan seuraavaan finaaliturnaukseen

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen pelasi hyvän viikonlopun Turkin avoimessa mestaruuskilpailussa Antalyassa.

Pulkkanen käytti kierrokseen lauantaina ja sunnuntaina 67 lyöntiä, ja yhteistulos 272 (68+79+67+67, 12 alle par-tuloksen) vei kotkalaisen kilpailun jaetulle 10. sijalle.

Palkintorahaa Pulkkanen tienasi 110 962 euroa, mikä on hänen uransa toiseksi suurin potti. Sijoitus kymmenen joukossa oli kauden ja uran kolmas Euroopan pääkiertueella. Viime joulukuussa Pulkkanen oli kolmas Joburg Openissa Etelä-Afrikassa, ja lokakuussa hän sijoittui neljänneksi Skotlannissa.

Pulkkanen nousee Euroopan-kiertueen rankinglistalla sijalle 76 ja pääsee sen myötä kiertueen finaalisarjan toiseen kilpailuun. Se pelataan ensi viikolla Etelä-Afrikassa.

— Hieno kilpailu. Tavoite oli nousta Afrikan kisaan mukaan, ja se tuli saavutettua. Tänään pelasin tasaista peliä. Alussa oli vähän heikkoa pallonlyömistä mutta hyvää lähipeliä. Lopussa lyöminen oli hyvää, Pulkkanen viestitti sunnuntaina Turkista.

Etelä-Afrikassa Pulkkasen tavoitteena on sijoitus, jolla hän yltäisi kiertueen finaaliturnaukseen Dubaissa. Sinne pääsee rankingin 60 parasta pelaajaa.

Mikko Korhonen jakoi sijaa 35 yhteistuloksella —6. Kilpailun voitti uusintareiän jälkeen englantilainen Justin Rose, joka kukisti ratkaisureiällä kiinalaisen Li Haotongin. Kumpikin oli päätynyt yhteistulokseen —17.

Luetuimmat