Kotka Eagles ei voinut paremmalleen mitään Spagettimaljassa

Kotkalaisten kausi oli silti onnistunut. Pelaaja-valmentaja Niclas Carpelan saattaa olla ensi kaudella vain valmentaja.

Pekka Kimpanpää

Eaglesin hyvä kausi päättyi lauantaina Helsingissä. Kuva kesäkuun ottelusta Eagles-Wolverines, jossa palloa vie Ville Hämäläinen.
Eaglesin hyvä kausi päättyi lauantaina Helsingissä. Kuva kesäkuun ottelusta Eagles-Wolverines, jossa palloa vie Ville Hämäläinen.

Helsinki Wolverines on amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonan mestari vuosimallia 2018. Lauantain loppuottelussa Wolverines kaatoi Kotka Eaglesin 42—8.

Ottelun alussa Eagles eteni muutamilla oivilla hyökkäyskuvioilla kohti Wolverinesin päätyä. Sinipaidat saivat pallon kertaalleen toimitettua maalialueelle, mutta tuomaristo hylkäsi tilanteen sääntöjen vastaisen heiton takia. Tämän jälkeen liikenne muutti suuntaa.

Wolverinesin Robert Johnson vyörytti heittopelillä Eaglesin ahtaalle. Nopea Kam Harris puski kaksi ensimmäistä touchdownia. Kotkalaisilla oli tilaisuus katkaista paineistus, kun Patrik Thesleff katkaisi Robert Johnsonin syötön 20 jaardia Eaglesin maalialueelta. Harmi vain, että pallo ei pysynyt näpeissä, sillä tie olisi ollut auki toiseen päähän asti.

Sen sijaan Wolverines onnistui syötönkatkossa juuri ennen taukoa. Richard Chungong juoksi pallo kainalossa 50 jaardia ja tilanne oli lisäpistepotkun jälkeen jo 28–0. Tauon jälkeen Johnson löysi syötöllä Marcus Siiskosen, joka epäonnekseen loukkaantui tuulettaessa maalia.

Eaglesin Niclas Carpelan runnoi kavennuksen ja hyökkäyksen jatkettua syötti vielä kahden pisteen arvoisesti Jani Heinisalolle. Ottelun jännityksen kannalta se oli liian myöhään. Viimeisellä neljänneksellä Wolverines lähinnä kulutti pelikellosta aikaa ja nosteli ansaitusti Spagettimaljaa.

Carpelan: Pysyn Kotkassa vähintään valmentajana

Wolverines oli kiistatta divarin paras joukkue. Se voitti kauden kaikki ottelut ja olisi ollut horjutettavasti vain täydellisellä pelillä.

— Emme olleet huonoja, mutta noin hyvää joukkuetta vastaan tiukkojen fifty-fifty -tilanteidenkin olisi pitänyt kallistua meille. Wolverines pystyy skoraamaan aina vähintään 40 pistettä, Carpelan totesi.

— Ja Robert Johnson on todella kova jätkä. Hän pystyisi pelaamaan vastaavilla tehoilla Vaahteraliigaakin.

Kokonaisuutena Carpelan antoi Eaglesin kaudesta arvosanan 9+. Mestaruus olisi tietenkin napsauttanut asteikon kymppiin. Lajiliiton tarjoamassa suorassa Youtube-lähetyksessä spekuloitiin Carpelanin jatkosuunnitelmilla.

Kymen Sanomille mies vihjasi, että ensi kaudella Eaglesin pelinrakentaja voi olla joku muu.

— Jos sarjataso on ensi kaudella 1.divisioona, pysyn Kotkassa pelkästään valmentajana. Pitkä ura on jo takana ja kilometrit täynnä, Carpelan sanoi.