KTP:n "perhesyistä" jättänyt Matt Williams siirtyykin Kreikkaan — "Agentin ei tarvitse enää meille soitella"

Linda Varoma, Linda Varoma

Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava Matt Williams oli KTP:n kolmanneksi paras pistemies. 
Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava Matt Williams oli KTP:n kolmanneksi paras pistemies. 

Perjantaina viimeisen ottelunsa KTP-Basketin paidassa pelannut Matt Williams on tehnyt sopimuksen Kreikan pääsarjan jumbojoukkueen GS Kymisin kanssa. 

KTP purki sopimuksensa Williamsin kanssa tämän pyynnöstä. Hänen agenttinsa ilmoitti lähdön syyksi "perhesyyt". Williamsin perheeseen odotetaan lisäystä toukokuussa. KTP:n johtoporras ounasteli lähdön motiiviksi jotain muuta jo perjantaina. Puheenjohtaja Jyrki Lindströmille tieto Williamsin uudesta sopimuksesta ei tullut yllätyksenä. 

— Nämä perhesyihin vetoamiset ovat ala-arvoisia. Jos hän olisi kertonut tilanteen rehellisesti niin olisimme päästäneet hänet menemään. Emme pidä täällä pelaajaa, joka ei halua olla täällä. Se on ollut meillä aina johtava periaate, Lindström sanoo. 

— Agentin ei tarvitse enää meille soitella ja tarjota pelaajia. Ja varmasti kerromme hänen toiminnastaan myös muille. 

Viime kaudella NBA:ssakin piipahtanut Williams oli KTP:n kolmanneksi paras korintekijä 14,7 pisteen keskiarvolla. Alkukaudesta hänen pelinsä kulki tahmeasti ja KTP harkitsi jatkoaan seurassa. Kauden mittaan hän kuitenkin pääsi joukkueeseen ja Korisliigaan paremmin sisään ja peli alkoi kulkea paremmin. Williams on heittänyt kolmen pisteen viivan takaa 163 kertaa, eniten koko sarjassa. 

Williamsin sopimuksessa ei ollut ulosostopykälää, mutta KTP sai lähdöstä "pienen korvauksen". Lindströmin mukaan se kattaa amerikkalaisvahvistuksen vaihtamisesta aiheutuvat kulut, eli esimerkiksi uuden pelaajan lennot Suomeen. Williamsin palkkarahat puolestaan vapautuvat korvaajalle maksettavaksi. 

Lindström heittää vastuuta tämän kaltaisista tilanteista myös kansainvälisen koripalloliiton suuntaan. 

— FIBA antaa seitsemän päivän jälkeen peliluvan uuteen seuraan, vaikka vanha seura ei olisi lähtöä hyväksynytkään. Se tarkoittaa että sopimukset eivät pidä. 

Korisliigassa toisena olevan KTP:n seuraava ottelu Korisliigassa on perjantaina Kouvoja vastaan. Lindström arvioi, että todennäköisesti uutta amerikkalaisvahvistusta ei ole silloin vielä mukana. 

Luetuimmat