”Kyllä meillä oli paikkoja joista olisi pitänyt tehdä”— Gummerus manasi yhtä puolustusmokaa ja hukattuja maalipaikkoja

Toppariparin karmea virhe maksoi KTP:lle pisteen Tammisaaressa.

Lina Enlund/Västra Nyland

Ville Oksanen (edessä) taisteli pallosta EIF:n Viktor Limnellin kanssa. Vasemmalla Aleksi Pahkasalo.

Sarjatulokas KTP sortui tehottomuuteen jalkapallon Ykkösen kauden avausottelussa. Kotkalaiset hävisivät Tammisaaressa Ekenäs IF:lle maalein 0—1 (0—1).

KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus ei heti ottelun jälkeen ryhtynyt syväanalysoimaan peliä, mutta löysi hitusen positiivista joukkueen toisen jakson ilmeestä.

Vastustaja hyödynsi yhden karmaisevan virheemme. — Jari-Pekka Gummerus

— Tulokseen en tietenkään ole tyytyväinen, mutta toinen jakso oli asenteellisesti parempaa pelaamista. Toisella jaksolla pelimme oli rauhallisempaa ja aloimme löytää välejä. Kyllä meillä oli maalintekopaikkoja, joista olisi pitänyt tehdä, Gummerus tuumi.

EIF säväytti jo cupissa

EIF osoitti vaarallisuutensa jo talven Suomen Cupissa etenemällä välieriin. Tammisaarelaisten pelivalmius oli kotkalaisia parempi, mutta myös EIF tuhlaili huippupaikkoja.

— Vastustaja hyödynsi yhden karmaisevan virheemme, Gummerus viittasi Jacob Bushuen avausjaksolla tekemään maaliin.

Ottelun ainoa osuma oli täydellinen lahja oman vapaapotkun möhlineeltä KTP:n toppariparilta Kwame Watson-Siriboe Topi Pasi.

Jäntti torjui KTP:n

Bushue tarjoili osaltaan KTP:lle mahdollisuuden tasoitukseen, kun hän otti kymmenisen minuuttia ennen loppua ottelun toisen keltaisen korttinsa. KTP vyörytti ylivoimalla muutaman tilanteen EIF:n maalille, mutta tammisaarelaiset puolustivat hyvin maalivahti Jonathan Jäntin johdolla.

— Jäntti oli ihan hullussa torjuntavireessä. Tämä oli tärkeä peli meille ja olen tyytyväinen pisteisiin. Molemmilla oli paikkansa tehdä maaleja, EIF:n päävalmentaja Gabriel Garcia sanoi.

Jäntti näytti parastaan avausjaksolla, kun hän venyi tuplatorjuntaan Silvan yrittäessä avopaikasta maalintekoa. Toisella jaksolla Jäntti torjui Filipe Mellon noin kymmenestä metristä laukoman pallon ja pysäytti lopussa Aleksi Pahkasalon vapaapotkun.

Tila laidoissa jäi käyttämättä

Gummerus ohjeisti molemmilla jaksoilla pelaajiaan käyttämään laidoissa ollutta tilaa.

— Laidoilla olisi ollut tilaa koko ottelun ajan, mutta emme käyttäneet sitä. Jouduimme menemään keskeltä, ja siellä ei ollut tilaa, Gummerus mainitsi yhden parannettavan osa-alueen.

— Sitten jos pelataan pitkää syöttöä, niin pitäisi voittaa ainakin kakkospallot, jos ei ykköspalloihin päästä, Gummerus jatkoi.

Oikean laidan Ville Oksanen väläytteli hetkittäin, mutta kova yrittäminen päättyi EIF:n puolustukseen. Vasemmassa laidassa aloittanut Matias Lindfors tarjoili avausjaksolla maalintekopaikan esimerkiksi Silvalle ja Aleksis Lehtoselle, mutta maaliin asti laukaukset eivät päätyneet. Lindfors vaihdettiin pois tauolla, ja hänen paikkansa otti Pahkasalo.

— Vatsakramppi, Gummerus vastasi kysymykseen Lindforsin vaihdon syystä.

Avausjaksolla hyvin paikkoihin hakeutunut Silva turhautui ja tiuski vuorollaan tuomarille, vastustajille sekä joukkuetovereilleen. EIF otti sähäkältä hyökkääjältä tilan pois ja pelasi sääntöjen rajoilla.

— Emme päässeet kiinni omaan peliin ja löytäneet tarvittavaa rentoutta. Monelle pelaajalle tämä oli ensimmäinen ottelu Ykkösessä, joten sillä saattoi olla vaikutusta. En tiedä jännittikö poikia, toppari Topi Pasi tuumi.

Luetuimmat