Kauden avausvoitto helpotti Peli-Karhujen leirissä — Vaihtuuko toinenkin amerikkalaispelaaja?

Flunssainen Noora Järvikangas loisti Honkaa vastaan. Roosa Lehtoranta tarvitsi rohkaisua, kun isosisko puolusti lähistöllä.

Raimo Eerola

Ashli Payne heitti 16 pistettä, mutta hänen jatkostaan Kotkassa ei ole täyttä varmuutta.

Sarjaohjelman laatija ei välttämättä nauti Peli-Karhujen suosiota — niin kinkkiseksi se oli hallitsevan mestarin alkukauden suunnitellut. Kahden tappion jälkeen PeKa pääsi kuitenkin vihdoin voiton makuun, kun Tapiolan Honka kaatui keskiviikkona 74—69 (39—31).

— On tosi kiva voittaa. Alkukausi on ollut kieltämättä vaikea, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä myönsi.

Avausvoitossa kentän suurimmaksi sankariksi nousi Noora Järvikangas. Monipuolisesti hyökkäävä Karhun Poikien kasvatti pistää myös itsensä likoon jokaisessa tilanteessa.

— Huippumatsi Nooralta! Hän paini flunssaisenakin isompiaan vastaan ja teki 19 pistettä, Mäkelä kiitteli.

Vimpelin Vedosta siirtynyt Järvikangas on PeKalle erinomainen vahvistus. 186-senttinen laituri upotti koreja läheltä ja kaukaa ja taisteli myös puolustuskorilla erinomaisesti.

Surkea alku

Helpolla PeKan avausvoitto ei irronnut. Honka säikytteli heti alussa karkaamalla 7—0-johtoon.

— Pelin alku oli meiltä aivan surkea. Karmeita nukahduksia puolustuksessa ja annoimme aivan vapaita heittoja, totutun vahvasti esiintynyt PeKan Linda Lehtoranta piiskasi.

PeKa heräsi kuitenkin nopeasti ja riuhtaisi peräti 15—0-runin (20—11). Sen jälkeen Honka ei johtanut enää kertaakaan.

— Tappio tietysti harmittaa, mutta jos häviät viisi pistettä hallitsevan mestarin kotona, niin ei voi kovin pettynyt olla, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu muistutti.

Honka heitti kakkoset ja kolmoset tarkemmin, ja voitti myös levypallot 46—40. Tilastojen valossa kotivoittoa puoltaa ainoastaan menetyssarake, jossa PeKa oli parempi lukemin 7—15.

Isosisko vähän pelotti

Hongan Roosa Lehtorannan pelätty heittokäsi pysyi vielä alussa viileänä, mutta kolmannen neljänneksen lopussa se hehkui jo tulipunaisena. Honka nousi Lehtorannan kahdella nopealla kolmosella jo tasoihin (50—50).

Ratkaisuhetkillä peli oli ajoittain Lehtorantojen välistä taistelua, kun Roosan isosisko Linda vastasi entistä kovemmalla puolustuksella.

— Ennen puoliaikaa viimeisessä possessionissa (pallonhallinnassa) olin antamassa pallon pois, koska pelkäsin vähän Lindan puolustusta. Kaisa (Kuisma) onneksi huusi, että älä pelkää sitä, Roosa Lehtoranta kommentoi siskosten välistä taistelua.

— Linda on hyvä puolustaja. Välillä pelkään sitä vastaan hyökätä.

Ashli Payne vielä koeajalla

Järvikankaan ja Linda Lehtorannan lisäksi kotijoukkueen onnistujiin lukeutui 1. divisioonasta siirtynyt Ellen Järvinen, joka kirjautti kahdeksan pisteen lisäksi kentän ylivoimaisesti komeimman plusmiinuslukeman (17).

PeKa luottaa ainakin toistaiseksi kahteen amerikkalaispelaajaan. Takamies Daisha Simmonsin taidot tiedetään, mutta 183-senttinen Ashli Payne ei 16 pisteestään huolimatta vakuuttanut, varsinkaan puolustuspäässä. Laituri näytti myös luukanneen jalkaansa.

— Hän on edelleen koeajalla, Mäkelä tyytyi kommentoimaan.

PeKa on luopunut jo yhdestä ulkomaalaisvahvistuksesta, kun Ashley Morrissette jäi aivan kauden alla ilman sopimusta.

PeKa kohtasi kuudessa päivässä viime kauden kolme muuta mitalipelien joukkuetta. Nyt se saa vetää hiukan henkeä, sillä seuraava koitos on lauantaina 20.10. Vimpelin Vedon vieraana.