KTP:n Aleksi Pahkasalo puski kolme pistettä tuliaisiksi Oulusta ja viimeisteli ottelun ainoan maalin

KTP ei päässyt montaa kertaa maalintekopaikoille, mutta ottelun ainut maali riitti voittoon asti.

Antti Kaarto

Aleksi Pahkasalo laukoi ottelun ainoan maalin. Arkistokuva kesäkuulta Hakaa vastaan.
Aleksi Pahkasalo laukoi ottelun ainoan maalin. Arkistokuva kesäkuulta Hakaa vastaan.

KTP huipensi kahden pelin härkäviikkonsa 1—0 (0—0) vierasvoittoon perjantai-iltana Oulun Raatin hyväkuntoisella nurmella pelatussa Ykkösen kamppailussa. Maanantaina komean 6—1 (1—0) ilotulituksen kotikentällään järjestänyt KTP ei kyennyt Oulussa rakentamaan montaa potentiaalista maalintekotilannetta, mutta erinomaisesti toiminut koko joukkueen puolustuspeli petasi nollapelin maalivahti Jiri Koskelle.

Ottelun ainoa maali syntyi 73.peliminuutilla. AC Oulun maalintekopaikasta lähtenyt nopea vastahyökkäys pelattiin 50 metrin juoksun tehneelle Kasperi Liikoselle, joka tavoitti millintarkalla keskityksellään Aleksi Pahkasalon. Pahkasalo voitti kaksinkamppailun puolustajaansa vastaan ja puski pallon verkkoon ohi yllätetyn Juhani Pennasen.

Vierasvoitto on kuitenkin aina makea. — Matias Lindfors

KTP:n Matias Lindfors oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta antoi tunnustusta AC Oulun paineelle kotkalaisten puolustusalueella.

— Toinen jakso ei ollut meiltä kovin kaunista pelaamista. Oulu pakotti meidät matalaan blokkiin vastoin pelisuunnitelmaamme ja teki pelaamisestamme vaikeaa. Vierasvoitto on kuitenkin aina makea, Lindfors kehaisi.

KTP hallitsi, mutta maalintekopaikat puuttuivat

Kolmen alakerralla pelannut KTP hallitsi avausjaksolla kenttätapahtumia, mutta ei kyennyt pallonhallinnastaan huolimatta pääseemään vaarallisille maalintekopaikoille. Kotijoukkueen topparit saivat pidettyä linjansa hyvin kurissa ja kotkalaisten ratkaisevat syötöt eivät löytäneet kohteitaan.

—Meillä oli etenkin avausjaksolla tilaa pelata ja pitää palloa, mutta jostain syystä joukkue ei löytänyt samanlaista flow-tilaa kuin maanantain TPV-pelissä. Teimme paljon helppoja virheitä. En tiedä johtuuko se vieraskentästä, mutta pelaajiltamme puuttui tänään myös uskallusta, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter harmitteli.

AC Oululle avautui vielä lisäajan viimeisillä hetkillä erinomainen paikka 1—1 tasoitukseen. Venicio Ferreira pääsi kokeilemaan vapaapotkutaitoaan 18 metristä. Vieraiden parhaana palkittu Koski pystyi kuitenkin torjumaan pallon eteensä, josta KTP:n puolustus siivosi pallon ulos rangaistusalueelta.

Oulun saldo tämän kauden kotipeleistä on karmeaa luettavaa: 10 kotipelin jälkeen se jahtaa edelleen ensimmäistä voittoaan ja sillä on kasassa näistä peleistä vain viisi tasapeleistä kertynyttä pistettä.

Asema vahvistui ylemmässä keskikastissa

Elokuussa siirtoikkunan sulkeutuessa kotkalaisten riveihin siirtynyt Thomas Agyiri pelasi maanantain tapaan täydet 90 minuuttia keskialueen keskustassa. Agyiri pelasi etenkin puolustussuuntaan vahvan pelin ja tuo oivan lisän joukkueen keskikentälle.

— Agyirilla on kaikki ainekset hyväksi pelaajaksi. Häneltä löytyy myös pallollista osaamista, vaikka tänään AC Oulu pakotti hänetkin hätäisiin ratkaisuihin, Arbeiter kommentoi.

Voittonsa myötä KTP nousi 26 sarjapisteeseen ja vahvisti asemaansa Ykkösen ylemmässä keskikastissa. Sarjassa kakkosena oleva TPS on jo 14 pisteen karkumatkalla, joten realistiset mahdollisuudet liigakarsintoihin ovat kotkalaisten kannalta karanneet jo liian kauas.

Arbeiterin mukaan joukkueen tavoite loppukaudelle on lähteä hakemaan kolmea pistettä jokaisesta jäljellä olevasta kahdeksasta ottelusta ja rakentaa samalla joukkueen pelaamista ja pelaajistoa jo ensi kautta silmällä pitäen.