Helteinen derby nostatti tunteita — ”Tämän takia me tätä peliä pelataan”

KTP raapi voiton MyPasta yli 3 500 katsojan edessä. Oma maali pysyi vihdoin puhtaana.

Antti Kaarto

Olisit syöttänyt tähän, näytti Aleksi Pahkasalo tilanteen kuivuttua kasaan. Vasemmalla MyPan Oskari Pasanen, maalissa Tomas Turunen.
Olisit syöttänyt tähän, näytti Aleksi Pahkasalo tilanteen kuivuttua kasaan. Vasemmalla MyPan Oskari Pasanen, maalissa Tomas Turunen.

KTP:n ja kouvolalaisen MyPan välisiä Kymenlaakson derbyjä on pelattu joskus isommillakin panoksilla, mutta juuri tämän ottelun molempien joukkueiden pelaajat haluavat edelleen voittaa.

Peräti 3 575 katsojaa todisti KTP:n 2—0 (1—0) -kotivoittoa. Kaikesta näki, että peli oli kaikkea muuta kuin yksi muiden joukossa.

— Tällaisten pelien takia treenataan monta kuukautta. Mahtava yleisö ja mahtava keli, MyPa-valmentaja Jukka Karjalainen fiilisteli.

— Tämän takia me tätä peliä pelataan, maalivahti Tomas Turunen yhtyi.

Kaksinkamppailuihin voimalla

Tunnelataus näkyi myös kentällä heti alusta alkaen. Tilanteisiin mentiin todella kovaa, ja MyPan Nuutti Laaksonen loukkasikin päänsä pahannäköisesti heti ensimmäisellä minuutilla.

Laaksonen vaihdettiin heti pois kentältä. Samoin toimi myös KTP-valmentaja Argo Arbeiter, kun Miro Schwalenstöcker sai ottelun lopussa iskun takaraivoonsa. Päävammojen kanssa ei yksikään valmentaja uskalla leikkiä.

— Kun pelaajan silmät pyörivät päässä, niin siinä ei voi ottaa riskejä, Arbeiter kiteytti.

— Molemmat joukkueet halusivat mennä kaksinkamppailuihin ja valitettavasti päätkin kolisivat yhteen. Onneksi keli verotti, ettei jaksanut ihan koko aikaa painaa täysillä, KTP-hyökkääjä Kalle Multanen sanoi.

Rauhallisuutta maalipaikkoihin

Helteessä hikoillut kotiyleisö meinasi saada heti kylmän suihkun, kun MyPan aloitukseen noussut Jari Hassel pamautti pallon rangaistusalueen rajalta poikkihirteen.

Hallinta siirtyi kuitenkin odotetusti kotijoukkueelle ja vapauttava avausmaali syntyi 19. minuutilla Aleksi Pahkasalon jalasta.

Lisääkin oli tulla, mutta Antti Mäkijärven pommi suuntautui ylärimaan. Multasen ja Kasperi Liikosen yritykset teki tyhjäksi puolestaan MyPa-veskari Tomas Turunen.

— Meidän piti tappaa peli jo ensimmäisellä puoliajalla, se harmittaa. Mäkijärvi oli yksin läpi, mutta laittoi silmät kiinni ja laukoi täysillä. Pallon voi laittaa rauhallisestikin pussiin, Arbeiter neuvoi kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Vierailijoillakin oli omat paikkansa, kuten 17-vuotiaan Anttoni Huttusen upea, ylärimaan kolahtanut kaukolaukaus. Pienikokoisen, mutta luovan toisen polven pelaajan nimi kannattaa pistää mieleen.

— Kaveri teki kaksi upeaa maalia, me rakennettiin muutama upea tilanne. Pienet erot, mutta pisteet ovat nyt Kotkassa. Ei mennyt, Karjalainen sadatteli kirosanojen saattelemana.

— Tuska on kova. Kaksi ylärimaa ja muutama muu paikka, mutta maalinteko on vaikeaa.

Multaselle ”normimaali”

Multaselle maalinteko on sen sijaan keskimääräistä helpompaa. Kauden kahdeksas ja kaikkiaan 95. maali Ykkösen tasolla syntyi ottelun 59. minuutilla.

— Pääsin puttaamaan tyhjään maaliin. Se oli semmoinen maali, joita olen varmaan sen 90 tehnyt. Viisi on sitten jotain muita, Multanen virnisti.

Voitto oli KTP:lle selkeästi iso helpotus. Varsinkin kotikentällä joukkue on ollut todella heikko, josta kolmen edellisen ottelun nolla pistettä ja maalisaldo 0—6 kertovat kaiken oleellisen.

Nyt KTP onnistui hyödyntämään osan maalipaikoistaan ja piti ennen kaikkea ensimmäistä kertaa koko kaudella oman maalinsa puhtaana kotiareenallaan.

— Oli se tiukka peli — ei ollut meille helppoa. Tärkeä takanolla, siitä olen todella tyytyväinen. Ja kaksi maalia, viime pelissä oli meillä ne tolpat, Arbeiter huokaisi.

— Nyt on tosi hyvä fiilis kolmesta pisteestä. Paljon yleisöä, hyvä vastustaja ja derby-tunnelma, valmentaja niputti.

KTP nousi voitolla viidenneksi ja MyPa jatkaa sarjajumbona. KTP kohtaa seuraavaksi Musan Salaman Porissa lauantaina.

OTTELUN MAALIT:

19 min 1—0: Tuomas Ollila jatkaa syötön yhdellä kosketuksella vasempaan laitaan. Antti Mäkijärvi lähettää matalan keskityksen luukulle, josta Aleksi Pahkasalolla on helppo työ jatkaa pallo verkkoon.

59 min 2—0: Pahkasalo murtautuu väkisin vasemmasta päädystä maalin edustalle ja yrittää omaa ratkaisua. Tomas Turunen torjuu laukauksen, mutta paluupallo ohjautuu suoraan Kalle Multaselle, joka tuikkaa pallon tyhjään maaliin.

OTTELUN TÄHTI:

Jos Ykkösessä mitattaisi suuren maailman tapaan pelaajien juoksumetrit, niin Kasperi Liikonen olisi kellottanut kovan tuloksen. Jatkuvasti vaarallinen laituri haastoi MyPa-puolustajia väsymättä, mutta tehot jäivät puuttumaan.