”Ei ole kiva pelata siskoja vastaan”, Hongan Roosa Lehtoranta sanoi kyynelten seasta

Linda Lehtoranta pysäytti pikkusiskonsa ja Brittany Starling latoi 38 pistettä. PeKa paineli välieriin puhtaalla pelillä.

Jukka Lehtoranta

Linda Lehtoranta (takana) oli koko ottelusarjan ajan pikkusiskonsa Roosan vartijana. Isosisko ja PeKa selvisivät taistosta voittajina.
Linda Lehtoranta (takana) oli koko ottelusarjan ajan pikkusiskonsa Roosan vartijana. Isosisko ja PeKa selvisivät taistosta voittajina.

Peli-Karhuista Tapiolan Honkaan viime kaudeksi siirtynyt Roosa Lehtoranta on Naisten Korisliigan pelätyimpiä kolmospyssyjä.

Maanantain ratkaisevassa puolivälieräottelussa Lehtoranta jäi viiteen pisteeseen, kun Linda Lehtoranta puolusti pikkusiskonsa täysin pimentoon. PeKa voitti 75—59 (33—31) ja eteni välieriin voitoin 3—0.

Yhdessä tätä tehdään. — Roope Mäkelä

— Voin sanoa, että ei ole kovinkaan kiva pelata siskojaan vastaan muutenkaan, Roosa Lehtoranta sai sanottua pettymysten kyynelten seasta.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Roosa Lehtoranta käytti kaikki vähänkin heittopaikkaa muistuttavat mahdollisuudet ja upotti kuudesta kolmosestaan neljä. Nyt hän sai pallon kaaren takaa ylipäätään ilmaan vain kerran.

— Lindan puolustus oli aivan erinomaista. Se oli ehdottomasti yksi tämän ottelusarjan ratkaisuista, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kertoi.

Vaioletama loukkantui, PeKan tehtävä helpottui

Iskukykyinen, mutta kapeahko Honka olisi tarvinnut kultaranteeltaan enemmän. Varsinkin, kun Alexyz Vaioletama joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan jo 23 peliminuutin jälkeen.

— Tottakai se helpotti meidän työtä, kun Hongan toinen amerikkalainen tippui pois pelistä, Mäkelä myönsi.

— Meillä ei ole peliä luovia pelaajia hirveästi muutenkaan ja ratkaisuhetkillä niitä oli yksi vähemmän, Honka-valmentaja Kimmo Kujansivu harmitteli.

Vaioletama löi ilmeisesti päänsä yhteen joukkuekaverinsa Sidney Cookin kanssa hyökkäyslevypallotilanteesta. Vaioletama käväisi ambulanssissakin, mutta käveli lopulta ottelun jälkeen joukkueensa linja-autoon.

”Täällä käy porukkaa katsomassa. Hienoa, että tällainen joukkue menestyy”

Hongasta ei ollut lopussa enää haastamaan PeKaa, mutta se piti hallitsevan Suomen mestarin tiukoilla koko puolivälieräsarjan ajan.

— Pystyimme antamaan kolme kertaa erinomaisen vastuksen, mutta PeKa oli kolme kertaa pikkaisen parempi. Ihan oikea joukkue meni jatkoon, Kujansivu tunnusti.

— PeKalla on hyvin kasattu joukkue, erinomainen valmennus, täällä käy porukkaa katsomassa ja tunnelma on hyvä. Hienoa, että tällainen joukkue menestyy, Kujansivu kehui rehdisti.

Varsinkin ottelun alussa PeKalla oli nihkeää, kun se ei päässyt juoksemaan omaa nopeaa peliään. Hyvä puolustus ja uskomaton Brittany Starling pitivät joukkueen kuitenkin kyydissä mukana. Starling teki ensimmäiseen reiluun yhdeksään minuuttiin 17 pistettä — ilman ohiheittoja.

— Mahtava peli häneltä, mutta meidän takamiehet myös löysivät hänet hyvin. Yhdessä tätä tehdään, Mäkelä muistutti.

Jukka Lehtoranta

Matilda Mässeli riensi halaamaan Brittany Starlingia, kun Roope Mäkelä vaihtoi ottelun ykköstähden loppuhetkillä kentältä.

Kouvottaret, EBT tai Catz vastaan välierissä

Hongan kaataminen lopulta suoraan 3—0 -voitoin oli Mäkelälle selvästi iso helpotus. Oli lopulta pienestä kiinni, ettei inhottava vastustaja olisi venyttänyt sarjaa paljon pidemmällekin.

— Heidän amerikkalaiset tekivät yksi vastaan yksi -tilanteista todella kovia koreja. Ja jos tuplasit, niin Espoossakin he heittivät kolmoset 42-prosenttisesti, Mäkelä kertasi.

— Kyllä tuli taas harmaita hiuksia, mutta nyt huilataan hetki ja katsotaan kuka tulee seuraavaksi vastaan.

PeKa aloittaa välieräsarjan kotisalissaan ensi maanantaina. Vastustajavaihtoehtoja on vielä kolme: Kouvottaret, EBT ja Catz.

RATKAISU: PeKan Brittany Starlingin 38 pistettä ja Linda Lehtorannan loistava puolustus, sekä Hongan Alexyz Vaioletaman loukkaantuminen kolmannella neljänneksellä. Siinä tärkeimmät syyt miksi PeKa oli parempi ratkaisevassa puolivälieräottelussa.

KENTÄN TÄHTI: Ottelua oli pelattu 11 minuuttia, kun Brittany Starling oli kasannut jo 20 pistettä vain yhdellä ohiheitolla. Anita Kausaiten pudotuspeliennätys (44) ja Shea Mahoneyn PeKan vastaava (40) jäivät rikkomatta, mutta 38 pistettä riittää jaettuun neljänteen sijaan kaikkien aikojen pudotuspelitilastossa.

TILASTO EI VALEHTELE: PeKa oli hävinnyt levypallot kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Roope Mäkelä lupasi PeKan voittavan maanantaina koko ottelun, jos se pystyy voittamaan levypallot. Valmentaja piti sanansa, sillä PeKa napsi irtopallot nimiinsä lukemin 40—35.

Jukka Lehtoranta

Välillä näinkin päin: Roosa Lehtoranta vartioi omalla korilla Linda Lehtorantaa.

PeKa—Honka 75—59 (22—22, 11—9, 19—18, 23—10)

PeKa: Brittany Starling 38/16, Brooke McCarty 11/3/6 syöttöä, Daniela Wallen 11/8/5 syöttöä/5 riistoa, Linda-Lotta Lehtoranta 6/1/6 syöttöä, Laura Lehtoranta 5/3, Noora Järvikangas 4/1, Minna Sten 0/2.

Honka: Sidney Cook 22/7, Kaisa Kuisma 11/4, Alexyz Vaioletama 10/6, Roosa Lehtoranta 5/4, Alexandra Ailus 5/0, Minna Mali 3/2, Saara Sandell 2/4, Carita Arponen 1/3, Jemina Airaksinen 0/1.

Erotuomarit: Ariadna Chueca Moreno, Lauri Pitkänen, Kalju Pluutus. Yleisöä: 454.

PeKa jatkoon otteluvoitoin 3—0.

Muut puolivälierät:

Espoo Basket Team—Catz 61—60 (35—29). Catz johtaa otteluvoitoin 2—1.

Hyvinkään Ponteva—HBA 83—48 (44—18). HyPo jatkoon otteluvoitoin 3—0.

Kouvottaret—Forssan Alku 64—70 (33—39). FoA johtaa otteluvoitoin 2—1.

Seuraavat ottelut: 27. 3. Catz—EBT, FoA—Kouvottaret.