Mestaruutta vuosi sitten Kotkassa juhlinut Noora Järvikangas palaa Peli-Karhuihin äitiysloman jälkeen – "Tämän kauden aikana alkoi tulla ikävä kentälle"

Raimo Eerola

Noora Järvikangas oli toissakaudella mukana Peli-Karhujen mestarijoukkueessa.
Noora Järvikangas oli toissakaudella mukana Peli-Karhujen mestarijoukkueessa.

Peli-Karhuissa naisten Korisliigan mestaruutta keväällä 2019 juhlinut Noora Järvikangas, 26, palaa äitiyslomavuoden jälkeen PeKaan.

184-senttisen Järvikankaan keskiarvot mestaruuskaudella olivat 10,3 pistettä, 4,5 levypalloa ja 2,2 syöttöä per ottelu.

– Kotkassa asuva huippupelaaja, oli täysin selvää, että halusimme hänet joukkueeseen. Hän oli toissa vuonna maajoukkueringissä ja oli meillä juuri niin hyvä pelaaja kuin ajattelimmekin, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo.

– Noora pystyy pelaamaan sekä korin alla että laidassa. Hän on hyvä hyökkäyksessä ja puolustuksessa, maajoukkuetason pelaaja, Mäkelä suitsuttaa.

"Äitiys ja pelaaminen eivät sulje toisiaan pois"

Järvikankaan ja hänen puolisonsa lapsi täyttää pian kolme kuukautta. Vielä raskausaikana Järvikangas ei halunnut tehdä päätöstä siitä, jatkuvatko pelit välivuoden jälkeen.

– Sitä kysyttiin paljon, mutta päätin mennä oman fiiliksen mukaan. Tämän kauden aikana alkoi tulla ikävä kentälle. Kun Roopen ja muiden PeKan taustahenkilöiden kanssa juttelin, vakuutuin siitä, että äitiyden ja pelaamisen pystyy yhdistämään, ne eivät sulje toisiaan pois, Järvikangas sanoo.

Vertaistukea on tarjolla, sillä PeKan pelaajista myös Elena Melto on yhdistänyt onnistuneesti vanhemmuuden ja koripallon.

Seuraava kausi käynnistyy aikaisintaan lokakuun alussa, joten valmistautumisaikaa riittää.

– Olen alkanut pikku hiljaa harjoitella, keskityn fyysiseen kuntoon kuten kaikki muutkin tässä vaiheessa. Vauva ja sen hoitaminen on ykkösprioriteettini, joten en pidä mitään ihmeellistä kiirettä tai aseta liian nopeaa aikataulua, perheensä kanssa hyvin Kotkaan kotiutunut Järvikangas kertoo.

Ennen PeKa-kauttaan hän edusti kaksi kautta Vimpelin Vetoa ja sitä ennen kolme kautta Forssan Alkua.

Oli varmistuksen varmistus jo täksi kevääksi

Äityislomansa aikana Järvikangas toimi Peli-Karhujen juniorivalmennuksessa. Hänet lisättiin varmuuden vuoksi edustusjoukkueen pelaajalistaan helmikuun lopussa.

– Hän ei ollut harjoitellut, mutta jos olisi tullut loukkaantumisia pitkän pään pelaajiin, meillä olisi ollut vaihtoehtoja. En tiedä, olisiko Nooran pelaaminen konkretisoitunut, mutta se oli varmistuksen varmistus, Mäkelä kertoo.

PeKalla on sopimus pelaamisesta Järvikankaan, Melton ja Zykera Ricen kanssa. Mäkelän mukaan useiden viime kauden pelaajien kanssa ollaan "ihan loppusuoralla".

– Emme ole ulkopuolelta kyselleet. Jos saamme vanhat jatkamaan, tähän tulee enää toinen amerikkalaispelaaja, ja nostamme mukaan muutamia nuoria. Pelaajabudjetti pienenee, mutta nyt näyttää oikein hyvältä, ja saamme varmasti kilpailukykyisen joukkueen, Mäkelä sanoo.