KTP-Basket nappasi kovan vahvistuksen — viime liigakauden MVP Antto Nikkarinen siirtyy Ruotsista Kotkaan

AOP/Jarno Kuusinen

Maajoukkuerinkiin kuuluva takamies Antto Nikkarinen on loppukauden ajan KTP-Basketin miehiä.
Maajoukkuerinkiin kuuluva takamies Antto Nikkarinen on loppukauden ajan KTP-Basketin miehiä.

Miesten korisliigassa kaksi kertaa peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt KTP-Basket ei halua kokea samaa enää kolmatta kertaa. Niinpä KTP teki tänään loppukauden kestävän sopimuksen maajoukkuerinkiin kuuluvan takamiehen Antto Nikkarisen kanssa.

Nikkarinen, 26, tulee Kotkaan Ruotsin liigan Jämtland Basketista. Tämän kauden 19 ottelussa Nikkarinen on tehnyt keskimäärin 5,8 pistettä ja antanut 4,4 syöttöä. Alkukaudesta peliaikaa tuli mukavasti, mutta neljässä edellisessä ottelussa peliaika on romahtanut. Viimeisessä Jämtland-ottelussaan Nikkarinen oli kentällä viisi minuuttia, toiseksi viimeisessään vain minuutin.

— On näyttänyt viime aikoina vähän siltä, että he halusivat Anton pois sieltä. Tämä on hyvä ratkaisu hänelle ja erinomainen ratkaisu meille, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoi.

— Kotkalainen yleisö on tottunut näkemään KTP:n pudotuspeleissä. Toivottavasti tämä auttaa meitä varmistamaan, että tänä keväänä se on taas mahdollista.

KTP olisi tiettävästi ollut kiinnostunut tekemään Nikkarisen kanssa sopimuksen myös ensi kaudesta.

— Kukapa ei olisi kiinnostunut tämän tason pelimiehestä? Lindström sanoi.

— Tämän kauden budjettiin hän ei olisi mahtunut yhtään tätä aikaisemmin. Nyt se onnistui, koska yhteistyökumppanit suhtautuivat hyvin myönteisesti.

Nikkarinen siirtyi Ruotsiin pelattuaan huippukauden 2016—17 Helsingin Seagullsissa. Nikkarinen teki Seagulls-paidassa keskimäärin 10,5 pistettä ja voitti Korisliigan syöttötilaston 7,3 koriin johtaneella syötöllä per ottelu.

Kauden jälkeen liigajoukkueiden päävalmentajat ja kapteenit äänestivät hänet liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Nikkarinen on pelannut 38 miesten maaottelua. Pussihukkien kasvatti on edustanut Korisliigassa Seagullsin lisäksi Loimaan Bisonsia (2013—15), Kouvoja (2009—13) ja Honkaa (2008—09).

KTP-debyytti entisessä kotisalissa Kouvolassa?

Nikkarinen saapuu Suomeen huomenna, mutta ei ehdi vielä mukaan KTP:n vierasotteluun Lapuan Kobria vastaan. Sensijaan perjantaisessa paikallisottelussa entistä seuraansa Kouvoja vastaan hän pelaa, jos pelilupa vain saapuu Ruotsista ajoissa.