Koronamääräykset käännyttivät KTP:hen tulossa olleen topparin Saksasta takaisin Serbiaan – "Tämä matkustushomma on nyt ollut vähän tällaista..."

Katso videokooste Ivan Vasiljevicin otteista Serbian ja Slovenian sarjoissa.

AOP/Alex Nicodim

KTP:hen tulossa oleva Ivan Vasiljevic pelasi slovenialaisen Rudar Velenjen riveissä Eurooppa-liigan karsintaa elokuussa 2018 Bukarestissa.
KTP:hen tulossa oleva Ivan Vasiljevic pelasi slovenialaisen Rudar Velenjen riveissä Eurooppa-liigan karsintaa elokuussa 2018 Bukarestissa.

Kotkaan ja KTP:n liigamiehistöön tulossa olleen serbialaisjalkapalloilijan Ivan Vasiljevicin matka pysähtyi viime viikonloppuna Saksaan. Serbitopparin matka tyssäsi Frankfurtin lentokentälle Saksan tiukkojen koronamääräysten takia, ja mies käännytettiin takaisin kotimaahansa.

– Serbiasta ei ole nyt suoria lentoja, ja näitä käännytyksiä on tullut välilaskujen tuloksena muillekin. Yksi serbipelaaja oli tulossa toiseen suomalaisseuraan Ruotsin kautta, mutta ei sieltäkään päässyt, FC KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen kertoo.

– Tämä matkustushomma on nyt ollut vähän tällaista...

Ivan Vasiljevic on 22-vuotias, 186-senttinen ja vasenjalkainen toppari. Hän on pelannut viimeksi Serbian kakkostasolla Radnicki Sremska Mitrovica -seurassa.

Kotimaansa lisäksi Vasiljevic on jalkapalloillut Sloveniassa. KTP:ssa häntä kaavaillaan lähinnä AC Ouluun siirtyneen espanjalaispuolustajan Ruxin korvaajaksi.

Vasiljevicin ja KTP:n sopimus on toistaiseksi koeluonteinen. KTP ja pelaajan agentti yrittävät järjestää uuden maahantuloyrityksen myöhemmin tällä viikolla. Urheilijat kuuluvat erityisryhmiin, joilla on mahdollisuus saapua Suomeen tiukentuneista maahantulorajoituksista huolimatta.

KTP:llä on juuri nyt huutava pula toppareista, sillä Paavo Voutilainen on loukkaantunut ja Michael Ogungbaro lomailee vielä jonkin aikaa kotimaassaan Nigeriassa. Päävalmentaja Argo Arbeiter sanoikin viime viikonlopun PK-35-ottelun jälkeen, että KTP tarvitsee kaksi topparia vielä senkin jälkeen, kun Voutilainen ja Ogungbaro ovat taas käytettävissä.

PK-35-ottelussa nilkkansa vääntänyt Voutilainen on alustavien tutkimusten perusteella sivussa 1–3 viikkoa. Ogungbaron on määrä palata Kotkaan helmikuun alkupuolella.

Puheenjohtaja Mustosen mukaan KTP hankkii topparien lisäksi vielä "joitakin pelaajia".

– Yksi espanjalainen laitapelaaja on pian tulossa.

– Sekä kotimaasta että ulkomailta haravoidaan vaihtoehtoja. Valmennustiimi etsii ja me (seurajohto) neuvottelemme sopimukset.

KTP pelaa seuraavan kerran lauantaina Tampereella harjoitusottelun Ilvestä vastaan. Liigatulokkaan viralliset ottelut alkavat cupkamppailulla HIFK:ta vastaan lauantaina 6. helmikuuta Kotkassa.

Klo 18.52 lisätty maininta urheilijoiden kuulumisesta erityisryhmiin maahantulon suhteen.

Uusimmat uutiset