HP:n naisten tasaisen varma suoritus riitti, mutta lisää huolellisuutta tarvitaan jatkossa

HP:n naiset jyräsivät odotetusti Kuusankosken Puhdin, mutta parannettavaa jäi vielä sunnuntaille.

Ella Rantalainen

Saara Suomalainen seurasi tarkkaan pelinjohtajan merkkejä.
Saara Suomalainen seurasi tarkkaan pelinjohtajan merkkejä.

Haminan Palloilijoiden naisjoukkue rymisteli voittoon suomensarjan ensimmäisessä lohkovälieräottelussaan.

Naapurikaupungista Vallikentälle matkustanut Kuusankosken Puhti oli aseeton HP:n edessä. Haminalaiset jyräsivät molempien jaksojen selvään voittoon loppunumeroin 2 —0 (14—0, 9—2).

Sisäpelissä teimme tänään ihan liikaa omia paloja. — Saara Suomalainen

Voitto oli selvä, mutta myös pieniä lipsahduksia ja huolimattomuuksia saivat Vallikentän 260 silmäparia todistaa. Pelinjohtaja Jussi Toikan mukaan parannettavaa jäi vielä sunnuntaina jatkuvaan ottelusarjaan.

— Vähän peli jäi vielä uniseksi tänään. Kaikkia vastaan tämä ei tule riittämään. Pieniä juttuja pitää parantaa, etenkin huolellisuutta pitää lisätä.

— Ei meillä mitään hätää tänään kuitenkaan ollut missään vaiheessa, Toikka kommentoi.

Puhdin kotiuttaminen ponnetonta

Kuusankoskella oli suuria vaikeuksia etenkin sisäpelissään, jota se ei saanut millään kulkemaan. Joukkueen ensimmäinen juoksu nähtiin vasta toisen jakson alussa, kun Tiia Saarelan lyönnistä kotiutui Maiju Peussa.

— Pallot roiskuivat tänään, eikä kellään oikein osunut. Oli hankala peli ja pelaajistossa oli paljon poissaoloja, Kuusankosken lukkari Iina Myyrä valitteli.

Ella Rantalainen

HP:n joukkue kiirehti kolmospesälle juhlimaan Suomalaisen tekemää kunnaria.
HP:n joukkue kiirehti kolmospesälle juhlimaan Suomalaisen tekemää kunnaria.

Vierasjoukkueen sisäpelaamisen teki vaikeaksi etenkin HP:n lukkari Veera Toikka, joka oli läpi ottelun hereillä ja tilanteen tasalla hoitaen oman tonttinsa mallikkaasti.

— Veera hoiti oman osuutensa ulkona niin hyvin, ettei muille jäänytkään juuri hommaa. Hirveän montaa kolmostilannetta ei kaverilla tänään ollut ja pallot saatiin kiinni, se on pääasia, Toikka sanoi.

Sisäpelissä pieniä lipsahduksia

HP:n sisäpeli kulki huomattavasti vieraita paremmin. Flunssasta viime viikkoina kärsinyt tähtilyöjä Saara Suomalainen ei ollut täysin tervehtynyt vieläkään, mutta tehojokerin peliotteissa se ei näkynyt. Suomalainen suoritti tasaisen varmasti juuri silloin, kun pitikin. Saldoksi pelistä kertyi seitsemän lyötyä juoksua ja kaksi tuotua.

— Ihan hyvä fiilis jäi omasta ja joukkueen pelistä, mutta tarkempi pitää olla jatkossa. Sisäpelissä teimme tänään ihan liikaa omia paloja. Myös lyöntien laatua pitää huomiseksi parantaa, ottelun parhaana palkittu Suomalainen analysoi.

— Kaikilla meillä oli tänään hyvä lataus ja panokset tiedetään. Pientä jännitystä oli ilmassa, mutta hyvin kaikki purkivat sen peliin. Nousu on ollut koko kauden ainut päämäärämme ja se on se, mihin me tähtäämme.

Ensimmäisen ison naisten pelinsä pelasi Eerika Marttila, joka pelasi heti hyvin ottein. 

— Marttila oli saamansa kakkospalkinnon arvoinen ja pelasi hienon pelin niin sisällä kuin ulkonakin, Toikka kehaisi.

HP:n ja Kuusankosken välierät jatkuvat heti sunnuntaina klo 17.00 Kuusankosken urheilupuistossa.

Juttua muokattu 17.8. klo 23.10. Muutettu Anniina Marttilan nimi Eerika Marttilaksi.

Luetuimmat