Titaaneille vain piste jumbon kotijäältä – "Pitäisi mennä ihan lompakolle"

Mika Iltola kaipaa harvenneisiin riveihin lisää hyökkääjiä.

Raimo Eerola

Titaanien maalinteko-ongelmat mietityttävät päävalmentaja Mika Iltolaa. Uudessakaarlepyyssä tuli sunnuntaina jo kahdeksas peräkkäinen tappio.
Titaanien maalinteko-ongelmat mietityttävät päävalmentaja Mika Iltolaa. Uudessakaarlepyyssä tuli sunnuntaina jo kahdeksas peräkkäinen tappio.

Titaanien kahden ottelun viikonloppureissu länsirannikolle tuotti sarjataulukkoon loppujen lopuksi yhden pisteen. Kotkalaiset väänsivät sunnuntaina Uudessakaarlepyyssä jumbofinaalia 65 minuutin ajan, ja isäntä Muik Hockey voitti lopulta voittomaalikilpailussa 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0).

Rankkarikilpailu ratkesi yhteen onnistumiseen: isäntien Linus Vesterlund onnistui joukkueensa kolmantena yrittäjänä. Muut yhdeksän yritystä päättyivät maalivahtien Mathias Biskopin (Muik) ja Niilo Pussinen (Titaanit) torjuntoihin.

Biskop oli muutenkin voittajien sankari, sillä hän joutui huhkimaan peräti 45 torjuntaa. Pussinen selvisi titaaniveräjällä 30 torjunnalla.

– Tätä tämä nyt on ollut. Pelilliseen ilmeeseen olen erittäin tyytyväinen, mutta palkintoa siitä ei vain saada. Maalit ovat pelin suola, ja ne ovat meille jatkuvasti ison työn takana, Titaanien valmentaja Mika Iltola murehti.

Hyökkääjistä huutava pula

Iltola kaipaa joukkueensa kapeisiin riveihin lisää hyökkääjiä. Sunnuntaina Titaanit sentään sai jäälle neljä ketjua, kun Mikke Lempiäinen urakoi kahdessa kentällisessä joka toisen vaihdon.

Pelilliseen ilmeeseen olen erittäin tyytyväinen, mutta palkintoa siitä ei vain saada. — Mika Iltola

Viime viikonlopun Raahe-ottelussa loukkaantunut Panu Laitinen on "alaraajavamman" takia poissa ilmeisesti koko loppukauden, ja nuori Johannes Hakulikin vielä ainakin viitisen viikkoa.

– Etenkin Panu on tietysti iso menetys, joten kyllähän me tarvitsemme hyökkäykseen lisää ukkoja. Heitä on vain Suomessa näinä aikoina aika heikosti liikkeellä. Pitäisi ilmeisesti mennä ihan lompakolle, Iltola naurahti.

Titaanit on vuosien ajan vakuuttanut, ettei se maksa pelaajilleen palkkaa.

Kaksi kertaa edellä

Titaanit johti jumbofinaalia kahteen kertaan, kun Samuli Niinisaari lämäsi avauserässä ylivoimalla 0–1 ja Tuomas Pekkonen karkasi toisessa erässä tekemään alivoimalla 1–2-maalin. Tasakentällisin maalinteossa onnistui vain Muik Hockey.

Titaanit pelaa seuraavaksi ensi perjantaina kotijäällä Porvoon Huntersia vastaan.