HP:n naisilla ja tytöillä menee nyt lujaa: "Täällä kyllä panostetaan tyttöjunioreihin"

Haminan Palloilijat on tehnyt jo pitkään laadukasta ja pitkäjänteistä työtä seuran junioritoiminnan parissa. Erityisesti seuralla riittää nais- ja tyttöpesäpalloilijoita, joiden sitoutuminen lajin pariin on ollut päätä huimaavaa.

Ella Rantalainen

HP:n naisjoukkueen pelaajat Elina Muurman ja Taru Toikka yhdessä valmentaja Jussi Toikan kanssa.

Haminan Palloilijoiden nais- ja tyttöpesäpallolla menee lujaa. HP:llä on tyttöjoukkueet kaikissa ikäluokissa vuonna 2011 syntyneistä G-tytöistä B-tyttöihin asti ja lisää innokkaita harrastajia virtaa seuralle tasaiseen tahtiin. Viime vuonna HP taisteli peräti neljästä junioreiden SM-mitalista ja kahdesta näistä oli HPn:n tyttöjoukkue finaaliottelussa. Naisten joukkueen valmentaja Jussi Toikka on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

— Jo viime vuoden tulokset junnutasolla osoittivat, että jotain on tehty oikein monessa asiassa. Tyttö- ja poikajunioreita tulee koko ajan hyvin lisää ja sitä kautta saamme jatkuvasti vahvempia joukkueita. Toivottavasti hyvä buumi jatkuu ja pystymme saamaan vuodesta toiseen lisää harrastajia. Iso kiitos menee myös kaupungille ja urheiluakatemialle, jotka mahdollistavat harrastamisen kouluissa, Toikka kiittelee.

Ylemmistä joukkueista ei löydy kauhean montaa jengiä, jotka pelaisivat pääasiassa omilla tytöillään. — Jussi Toikka

HP on ollut pitkään tunnettu laadukkaasta ja pitkäjänteisestä juniorityöstään. Hyvän toiminnan takaamiseksi seura on palkannut junoripäällikökseen pelikentilläkin meritoituneen Sami Joukaisen, jonka avulla toimintaa pyritään kehittämään entisestään. Malliesimerkki onnistuneesta junioripolusta löytyy HP:n naisten joukkueesta, joka on jo pitkään koostunut pääasiassa seuran B-tytöistä. Joukkue pelaa tällä hetkellä suomensarjaa, mutta nousua ylemmäs on tehty kolmen vuoden ajan lähes samalla ydinporukalla.

— Ylemmistä joukkueista ei löydy kauhean montaa jengiä, jotka pelaisivat pääasiassa omilla tytöillään. Toki mekin voisimme lähteä kilpavarustelemaan, mutta emme ole kokeneet, että meidän pitäisi mennä sen ehdoilla. Omaa laadukasta tekemistä pitää arvostaa, mutta ei se tietenkään poissulje sitä, ettemmekö voisi ottaa pelaajia muualtakin, mutta perusteet ovat omissa kasvateissamme.

Valmentajan puheita komppaavat naisten joukkueessa pelaavat Elina Muurman ja Taru Toikka. Molemmat ovat viihtyneet pesäpallon parissa jo 12 vuoden ajan.

— Täällä kyllä panostetaan todella hyvin tyttöjunioreihin, neljä vuotta naisten joukkueessa pelannut Elina kertoo.

— Seuralla on ollut myös tarjota laadukasta ja monipuolista valmennusta, Taru jatkaa.

Nousu realistisempi kuin koskaan aemmin

Naisten joukkue koostuu pääasiassa alle 20-vuotiaista, mutta kovaa kokemusta joukkue on saanut täksi kaudeksi Saara Suomalaisesta ja Inka Pietilästä, joilla molemmilla on pitkänlinjan kokemus Superpesiksestä. Mikäli kaikki menee kauden edetessä nappiin, voi nousu Ykköspesikseen olla täysin mahdollinen.

— Saara ja Inka tuovat molemmat paljon kokemusta joukkueeseen. Tämä näkyy niin pelikentällä kuin myös pukuhuoneessa. Pelit ovat lähteneet hyvin liikkeelle ja kaikki näyttää kaikin puolin nyt todella hyvältä, Toikka analysoi.

Joukkueen otteissa ei ole ollut ulkopuolisen silmin alkukauden aikana moitteen sanaa. Viisi ottelua ja viisi voittoa on puhdas rekordi. Joukkue on todistanut omaavansa tason laajuutta.

— Meillä on todella kilpailukykyinen joukkue tänä vuonna. Fysiikkamme on kehittynyt viime vuosista ja sitoutumisentaso on kaikilla pelaajilla kova, Elina pohtii.

— Joukkue on nyt vanhempi ja valmiimpi. Nousutavoite on realistisempi kuin koskaan aiemmin, Taru kommentoi.

Kimmo Seppälä

Paluumuuttaja Saara Suomalainen jakamassa ylävitosen Kuusankosken puhtia vastaan käydyssä ottelussa.

Myös haminalaisyleisö on asettunut omiensa taakse. Joukkueen edellistä kamppailua seurasi yli 200 innokasta silmäparia, mikä lähentelee jo Superpesiksen katsojalukuja.

— Kyllä naispesikselle löytyy täällä katsojia. Se on yksi iso osasyy siihen, miksi voisimme tulevaisuudessa pelata ylemmilläkin tasoilla. Myös katsojat mahdollistavat tekemistä. Meillä on kasassa hyvä ja yritteliäs joukkue, joka tekee kunnolla asioita. Kyllä se ansaitsee katsojia, Toikka päättää.

Kommentoidut