Tasapeliä enempää ei tarjolla Arto Tolsa areenalla — Jaro nousi kaksi kertaa takaa tasoihin KTP:n vieraana

KTP ei vieläkään hurmaa, mutta esitykset ovat nousujohteisia.

Pekka Kimpanpää

Jaron Walter Moore pelaa pallon pois KTP:n Manelin jaloista.
Jaron Walter Moore pelaa pallon pois KTP:n Manelin jaloista.

Jos pallonhallinnan tai maalipaikkojen perusteella jaettaisi sarjapisteitä, niin KTP olisi neljän ottelun jälkeen nollilla. Maanantaina KTP johti ottelua kaksi kertaa, mutta taipui 2—2 (1—0) -tasapeliin Pietarsaaren Jaron kanssa. Silti KTP voi olla kenttätapahtumiin peilaten tyytyväinen pisteeseen.

— Paljon on parannettavaa, varsinkin nopeisiin hyökkäyksiin lähdöissä, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter sanoi.

Neljän ottelun jälkeen on tullut selväksi, että tämän kauden KTP puolustaa ja hyökkää vastaan. Päävalmentaja toivoo niihin kuitenkin enemmän terävyyttä.

— Välillä puolustaminen on ihan ok, mutta silloin pitää pystyä parempiin vastahyökkäyksiin, Arbeiter vaati.

Vaikka KTP ei vieläkään vakuuttanut, niin suunta on kuitenkin nousujohteinen. KTP oli jopa voitokkaassa EIF-ottelussa enemmän vaikeuksissa, kuin nyt.

— Kahteen ensimmäiseen peliin en ole tyytyväinen, mutta kaksi viimeistä ovat olleet selvästi parempia, Arbeiter vakuutteli.

Jaro ensimmäisen jakson "linja-autossa"

KTP:lla oli ensimmäisellä puoliajalla käytännössä yksi maalipaikka, josta Aleksi Pahkasalo onnistui puskemaan pallon verkkoon. Vierasjoukkueesta Luis Robles hukkasi avopaikan puskemalla maalin ohi ja maalivahti Jiri Koski hoiteli Joni Remesahon tekopaikan.

— Olimme ensimmäisellä jaksolla vielä vähän linja-autossa. Varsinkin 1—0 -maalissa olisi pitänyt olla lähempänä ja estää se keskitys, Jaron päävalmentaja Niklas Käcko harmitteli.

Toisen puoliajan aluksi Kalle Multasella oli erinomainen tontti ja myöhemmin lupaava ylivoimahyökkäys, mutta maalitykki ei ole vielä yltänyt maineensa veroisiin urotekoihin. Ote siirtyi vahvasti punapaitaiselle vierasjoukkueelle ja lopulta palkinto tuli kulman jälkitilanteesta Johan Brunellin osuessa.

Olisi ollut saumat kairata kolme pistettäkin. — Antti Mäkijärvi

— Muutimme ryhmitystä ja siirryimme kahteen hyökkääjään. Pikkuhiljaa saimme palloa pyörimään vastustajan kenttäpuoliskolla, Käcko kertoi.

— Vastustaja nosti pelaajia ylös meidän puolustuslinjan lähelle. Harmittaa, että jouduimme puolustamaan omalla kenttäpuoliskolla, Arbeiter puolustaan sanoi.

Kesken Jaro-painostuksen KTP iski vastaan ja Matias Lindforsin kaukolaukaus livahti maaliin.

— Se oli uhkapeliä. Meillä oli momentum ja en halunnut vaihtaa siinä kohtaa takaisin neljän linjaan, Käcko perusteli.

Käckon uhkapeli tuotti kuitenkin vielä tasoitusmaalin, kun taitava meksikolaispelaaja Luis Robles pääsi puskemaan loppulukemat 2—2. Tasapeli tuntui lopulta tyydyttävän molempia osapuolia.

— Olisi ollut saumat kairata kolme pistettäkin, mutta tilanteisiin nähden tasapeli oli ihan ok, KTP-laituri Antti Mäkijärvi sanoi.

Seuraava kotiottelu kahden viikon päästä

Hongan liigajoukkueesta Kotkaan siirtynyt Mäkijärvi lukeutui kotijoukkueen onnistujiin. Saksan nelostasollakin pelannut juoksuvoimainen laitahyökkääjä pohjusti KTP:n avausmaalin laittamalla ensin serbipuolustaja Pavle Milosavljevicin täydellisesti nippuun ja lähettämällä Pahkasalon päähän millintarkan keskityksen.

— Yritin saada jalkaa vapaaksi, pieni keskitysharhautus ja kaveri taisi vähän liukastua. Sain laitettua hyvän pallon väliin ja Ale nikkasi sen sisään, Mäkijärvi kertasi.

KTP pelaa seuraavaksi lauantaina AC Kajaanin vieraana ja seuraavana keskiviikkona Myllykoskella MyPaa vastaan. Seuraava kotiottelu on maanantaina 3. kesäkuuta porilaisen Musan Salaman isäntänä.