KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kamiselle sakkorangaistus aggressiivisesta käytöksestä ja erotuomaritoiminnan arvostelemisesta

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää määräsi Tomi Kamiselle 300 euron sakot.

Jukka Lehtoranta

Tomi Kaminen on saanut 300 euron sakkorangaistuksen erotuomaritoiminnan arvostelemisesta ja aggressiivisesta käytöksestä.
Tomi Kaminen on saanut 300 euron sakkorangaistuksen erotuomaritoiminnan arvostelemisesta ja aggressiivisesta käytöksestä.

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kamiselle 300 euron sakkorangaistuksen.

Kamiselle tuomittiin tekninen virhe keskiviikkona pelatun Seagulls-KTP-ottelun päättymisen jälkeen, kun hän elehti aggressiivisesti ja arvosteli loukkaavalla ja halveksuvalla kielellä ottelun erotuomaritoimintaa kättelyn yhteydessä.

Kurinpitosääntöjen mukaan voidaan rankaista henkilöä, joka liiton, alueen tai seurojen toiminnassa käyttää loukkaavaa tai halveksivaa kieltä tai sellaisia eleitä, jotka saattavat loukata muita toimintaan osallistuvia henkilöitä tai yleisöä tai käyttäytyy ilmeisen epäurheilijamaisesti. Sääntöihin vedoten Kankaanpää määräsi sakon Kamiselle.

Urheilun oikeusturvalautakunnan ratkaisukäytännön mukaan joukkueurheilun keskeisenä lähtökohtana on, että erotuomarin tekemiä ratkaisuja kunnioitetaan. Erityisesti joukkueen valmentajan tekemää erotuomarin toiminnan voimakasta kritisointia on pidetty epäurheilijamaisena. Erotuomaritoiminnan arvostelu on epäurheilijamaista erityisesti silloin, kun moite kohdistuu erotuomariin henkilökohtaisesti ja protestoija haukkuu erotuomaria.