”Siellä se kultamitali ihan aikuisen oikeasti oli” – Haminalaislähtöinen esteratsastaja Henna Kaaro häkeltyi jälleen menestyksestä

Haminalaislähtöinen Kaaro voitti viikonloppuna uransa ensimmäisen senioreiden Suomen mestaruuden.

SRL/Heidi Lammi

Henna Kaaro voitti SM-kultaa Doctro-hevosella.
Henna Kaaro voitti SM-kultaa Doctro-hevosella.

Etelä-Kymen Urheiluratsastajien Henna Kaaron, 21, kevään ja alkukesän Facebook-päivityksistä paistaa onni. Ensimmäistä kautta senioreissa kilpaileva Kaaro sijoittui toukokuun alussa GP-sarjan avauskilpailussa toiseksi. Ratsastaja itse äimisteli suoritusta ”onks tää totta” -reaktiolla.

Toinen GP-sarjan osakilpailu toukokuun lopussa toi kakkossijan ja nousun kokonaiskilpailussa kärkeen. Maanantaiaamuna Kaaro joutui taas nipistämään itseään.

— Nukuin yön yli ja menin keittiöön, siellä se ihan aikuisen oikeasti oli - kultamitali nimittäin, Kaaro kirjoittaa Facebookissa.

Hän voitti viikonloppuna esteratsastuksen senioreiden Suomen mestaruuden Hyvinkäällä.

"Olen niin kiitollinen ja onnellinen"

Mestaruus ratkottiin kolmen osakilpailun yhteistuloksella. Kaaro oli ensimmäisessä osassa yhdeksäs, toisessa kolmas ja viimeisessä napsahti voitto. Finaaliradan suorituksen arvoa nostaa se, että Kaaro kilpaili ensimmäistä kertaa 150 sentin esteiden radalla. Ensimäisessä osassa estekorkeus oli 140 senttiä ja toisessa 145 senttiä.

Kaaro ratsasti Doctro-hevosella finaaliradan molemmat kierrokset puhtaasti eli ilman virhepisteitä. Senioreiden luokassa toiseksi ratsasti Emma Tallberg ja kolmanneksi John Antell.

— Olen vieläkin shokissa. En voi uskoa, että tämä kaikki on totta, Kaaro totesi puhelimeen maanantai-iltana.

— Olen niin kiitollinen ja onnellinen. Hevonen teki kaiken hyvin. Tässä kaikessa on häkellyttävää juuri se, että kilpailen ensimmäistä vuotta senioreissa ja kaikki on mennyt niin hyvin. Senioreissa kilpaileminen on myös hevoselle uutta, Kaaro jatkoi.

11-vuotias ruuna Doctron piti viime vuonna taukoa kilpailuista ylirasituksen takia. Kaaron muut kilpailuhevoset ovat Ikon ja Imperium.

En voi uskoa, että tämä kaikki on totta. — Henna Kaaro

Muutto Haminasta Janakkalaan

Kaaro muutti vuoden alussa Haminasta hevosten kanssa Hattel Horse -tallin suojiin Tervakoskelle Janakkalaan. Hattel Horse on maan kärkiratsastajiin kuuluvan Sanna Backlundin vetämä yritys. Kaaro jakaakin menestyksestä tunnustusta myös Backlundin ja toisen valmentaja Maarit Kähärin suuntaan.

— Janakkalassa hommaan on panostettu. Kaikki on tehty just eikä melkein.

Kilpailuissa Kaaro edustaa kuitenkin edelleen Etelä-Kymen Urheiluratsastajia. Kaaro pyörittää ratsastuksen ohella omaa kauneudenalan yritystä, mutta pääapaino on tällä hetkellä ratsastuksessa.

Kaaro on saavuttanut esteratsastuksessa aiemmin joukkuekilpailun SM-kultaa (2016), nuorten GP-sarjan toisen sijan (2017) ja nuorten halli-SM-kultaa (2018). Lisäksi takana on edustuksia PM-kisoissa ja Tallinna Horse Showssa. Seuraavaksi Kaaro suuntaa PM-kisoihin Tanskan Århusiin (24.-30.6.).

— PM-kisojen jälkeen onkin sitten heti vuorossa seuraava GP-sarjan kilpailu.