Pulkkasen pääsy isoihin kisoihin varmistui — Sisiliassa KG:n mies jakaa nyt 48. sijaa

EPA-EFE/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkanen

Tapio Pulkkanen lähtee jaetulta 48. sijalta golfin Euroopan-kiertueen Sicilian Open -kilpailun sunnuntaiselle päätöskierrokselle. Kymen Golfin mies pelasi tänään kolmannen kierroksen 69 lyönnillä (kaksi alle parin) ja paransi sijoitustaan eilisestä seitsemän pykälää.

Enemmänkin oli tarjolla, sillä Pulkkanen tehtaili kuusi birdietä. Kaksi bogia ja tuplabogi 17. reiällä hillitsivät kuitenkin nousua.

— Tänään oli paljon hyvää pelissä, mutta en vieläkään saanut ehjää kierrosta kasaan, Pulkkanen sanoi.

— Täytyy vain odottaa kärsivällisesti huippuviikkoa. Pelaaminen tuntuu kaiken kaikkiaan varsin hyvältä.

Pulkkanen on kolmen kierroksen jälkeen par-tuloksessa 213 (74+70+69). Kilpailun kärkipaikalle nousi tänään Ranskan Mike Lorenzo-Vera tuloksella —15. Hänestä kahden lyönnin päässä ovat maanmies Julien Guerrier sekä Ruotsin Joakim Lagergren.

Neljästä mukana olevasta suomalaisesta Mikko Korhonen jakaa kymmenettä sijää tuloksella —6. Oliver Lindell (—1) on jaetulla sijalla 41 ja Kalle Samooja (+3) sijalla 72.

Pääsy Wentworthiin ja Italian avoimiin varmistui

Sisilian avoin mestaruusturnaus on Pulkkasen kymmenes kilpailu tämän kauden ykköskiertueella. Hän on selviytynyt jatkokierroksille neljässä viimeisimmässä kisassaan ja kaikkiaan kuudesti.

Ensi viikon knockout-erikoiskilpailun Belgiassa Pulkkanen jättää väliin, mutta pelaa sen jälkeen kahdessa isossa Rolex-sarjan kilpailussa, PGA:n mestaruusturnauksessa Englannin Wentforthissa ja Italian avoimissa Bresciassa. Molempien kisojen palkintosumma on peräti 7 miljoonaa dollaria (noin 5,9 miljoonaa euroa).

Tällä viikolla Sisiliassa on jaossa ”vain” miljoonan euron potti.