”Onneksi tulimme järkiimme”, sanoi KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen päätöksestä pitää Kevin Langford

Siipirikkoinen Kouvot rimpuili sumputtamalla korin alustan, mutta KTP:n hyvä kaukoheittopeli riitti voittoon. Potku-uhan alla ollut Kevin Langford keräsi valmennuksen kehut.

Raimo Eerola

KTP:stä Tyrell Nelson oli ainoa, joka pääsi mellastamaan Kouvojen korin alla. Ottelun alussa hän donkkasi pallon Arttu Saarijärven nenän edestä koriin.

Vielä pari viikkoa sitten KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen mietti kuumeisesti, tekeekö hän sopimuksen koeajalla olleen Kevin Langfordin kanssa. Keskiviikkona KTP kaatoi Kouvolan Kouvot 82—78 (41—33) Korisliigan sarja-avauksessa ja Langford loisti ratkaisuroolissa.

— En voi tajuta, että edes harkitsimme, että häntä ei olisi signattu. Onneksi tulimme järkiimme, Kaminen kiitteli.

Langford ei nytkään loistanut tehoillaan, varsinkaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta ratkaisuhetkillä sentteri osui. Kentän selkeästi paras plusmiinus -lukema (14) kertoo onnistuneesta iltapuhteesta.

— Hän on tosi fiksu pelaaja. Olen yrittänyt rakentaa joukkuetta, jossa pelaajat pelaavat joukkueelle ja ajattelevat joukkuetta. Kevin on siinä ihan loistava, Kaminen kehui.

Vahvuus: Paljon jätkiä

KTP lähti kauden avausotteluun ennakkosuosikkina, sillä Kouvojen kokoonpanossa oli vain kaksi amerikkalaispelaajaa. Lisäksi pelintekijä Tuomas Hirvonen oli loukkaantuneena sivussa.

Jyri Lehtosen luotsaama Kouvot pystyy kuitenkin tunnetusti operoimaan kapeallakin materiaalilla, ja niin se teki nytkin.

— KTP:llä on laaja materiaali, mutta he eivät saaneet tempoa ylös. Silloin yleensä kapeampi rotaatio on kuumempi, Lehtonen analysoi.

Kaminen jakoi vastuuta tasaisesti. Kahdeksan pelaajaa kellottivat peliaikansa 20—28 minuutin välille ja myös korintekovastuu jakautui leveästi.

— Meidän vahvuus on se, että meillä on paljon jätkiä. Haluamme, että on useampia ratkaisijoita, kuten tänään olikin, Kaminen kertoi.

— Me halusimme pitää tempoa, mutta Jyri haistoi sen.

Kaukoheittohommiksi puolivahingossa

Kouvot lähti hakemaan yllätystä sumputtamalla puolustuskorinsa, ja onnistuikin siinä hyvin. KTP turvautui kerta toisensa jälkeen kolmosiin (30 yritystä), mutta myös osui niissä (12 onnistunutta).

— Ei ollut suunnitelmissa heittää noin paljon kaukaa ja puhuimmekin siitä puoliajalla. Toisaalta ne tulivat hyville heittäjille vapaisiin paikkoihin.

Ville Kauniston johtama sumppupuolustus piti hyvin — ainoastaan KTP:n Tyrell Nelson pääsi mellastamaan korin läheisyydessä. Menetyksiä tuli kuitenkin aivan liikaa.

— Ehkä menetykset johtuivat siitä, että yritimme pitää kovaa tempoa. Tosin ne näyttivät enemmän junnuhasseilta, Kaminen myönsi.

— Kouvot kyllä tukki sisustan vahvasti ja me emme osanneet pelata palloa ulos. Otan sen omaan piikkiini.

Laajempi materiaali veti lopulta pidemmän korren, vaikka Kouvot rimpuili viimeiseen hyökkäykseen asti.

— Tästä on hyvä jatkaa, mutta on meillä tosi paljon tehtävää, Kaminen tiivisti.

KTP:n ottelut jatkuvat ensi tiistaina, kun Karhuvuoreen saapuu vieraaksi sarjatulokas Kaarinan Ura.

Ottelun tilastot:

KTP-Basket—Kouvot 82—78 (41—33)

KTP: Tyrell Nelson 17/5, Matt Williams Jr. 14/7, Kevin Langford 10/6, Antto Nikkarinen 10/3/6 syöttöä, Michael Pounds 10/2, Donte Thomas 8/7, Joonas Lehtoranta 8/1/5 syöttöä, Juho Lehtoranta 3/5, Markus Rautasalo 2/0.

Kouvot: Elbert Matthews 23/3, Teemu Knihtinen 13/6, Ville Kaunisto 12/2, Jeremy Morgan 11/6/6 syöttöä/5 riistoa, Arttu Saarijärvi 6/5/5 syöttöä, Ilmari Toikkanen 6/4, Severi Kaukiainen 5/2, Vili Nyman 2/1.

Erotuomarit: Miltiadis Ioannidis, Jukka Mustapää, Karolina Andersson.

Yleisö: 1 101.

Luetuimmat