PeKa löysi Simmonsille korvaajan Venezuelasta — katso videokooste Daniela Wallenin yliopistopeleistä

Peli-Karhut on löytänyt korvaajan viime viikolla potkut saaneelle Daisha Simmonsille. Seura on tehnyt sopimuksen 23-vuotiaan venezuelalaisen Daniela Wallenin kanssa.

181-senttinen Wallen ei ole yksi-yhteen-korvaaja takamies Simmonsille. Hän pelaa pienen tai ison laitahyökkääjän tontilla.

— Meillä on parikin huipputason takamiestä ja toisaalta loukkaantumisia isommilla pelaajilla. Siksi etsimme nyt 3—4-paikan pelaajaa, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi Simmonsin potkujen jälkeen.

Wallen on pelannut kotimaansa ulkopuolella jo pitkään. Hän pelasi opiskeluaikana Oklahoma City -yliopistossa Yhdysvalloissa vuosina 2015—17 ja on sen jälkeen ehtinyt käväistä kahdella pikaisella ammattilaispestillä Paraguayn liigassa sekä pidemmillä visiiteillä Ruotsissa (keskiarvo 17 pistettä/12 levypalloa) ja Australiassa (12/7).

Ruotsissa hänet palkittiin koko sarjan parhaana puolustajana ja viimeksi Paraguayssa liigafinaalien parhaana pelaajana.

— Valitsimme parhaan, joka oli tarjolla, Mäkelä sanoi.

— Aina, kun otetaan uusi pelaaja kesken kauden on mahdollisuus onnistua, mutta on myös mahdollisuus epäonnistua. Olen luottavainen, mutta toistaiseksi meillä on vain videoita ja ihmisten sanoja. En ole livenä nähnyt hänen pelaavan, Mäkelä pyöritteli.

Mäkelä on hyvillään ainakin Wallenin Ruotsissa saamasta parhaan puolustajan palkinnosta.

— Se on aina hyvä asia, jos pelaaja on kova puolustamaan. Ja sekin on positiivista, että hän on pelannut ihan viime aikoinakin (joulukuussa Paraguayssa) eikä ole ollut pitkään tauolla.

Maajoukkueessa 18-vuotiaasta asti

Venezuelan naisten maajoukkueessa Wallen on pelannut 18-vuotiaasta asti. Vuonna 2014 hän oli voittamassa Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen hopeaa ja vuonna 2016 pronssia. Viime kesän mestaruusturnauksessa Kolumbiassa uusi pekalainen oli jo maajoukkueen avainpelaajia, pelasi 27 minuuttia ottelua kohden ja sai tilastokeskiarvot 17/7/2 syöttöä.

Kotkaan Wallen saapuu näillä näkyvin maanantaina, joten hän ei ehdi mukaan lauantain kotiotteluun Tapiolan Honkaa vastaan.

Daniela Wallen

Koko nimi: Daniela Andreina Wallen Morillo

Syntynyt 4.4.1995 Caracasissa Venezuelassa

Pituus: 181 cm

Pelipaikka: 3/4 (laitahyökkääjä)

Yliopisto: Oklahoma City

Ammattilaisseurat: IK Eos (Ruotsi) 2017—18, Geelong Supercats (Australia) 2018, Sol de America Asuncion (Paraguay) 2017 ja 2018, Peli-Karhut 2019.

Luetuimmat