Haminan Palloilijat teki sen! Finaalisarjan kotitaika murtui ja HP pelaa ensi kaudella miesten Superpesiksessä

Jukka-Pekka Moilanen

HP sai aloittaa juhlat kotiutuskilpailun jälkeen.
HP sai aloittaa juhlat kotiutuskilpailun jälkeen.

Haminan Palloilijat pelaa kesällä 2021 miesten Superpesiksessä!

HP voitti Ykköspesiksen finaalisarjan ratkaisevan ottelun Oulussa kotiutuskilpailun jälkeen 2–1 (1–2, 1–0, 0–0, 2–0). HP vei ottelusarjan voitoin 3–2. Päätösottelu oli sarjan ainoa, joka päättyi vierasvoittoon.

HP pelasi viimeksi Superpesiksessä kaudella 2018, mutta putosi heti takaisin hävittyään karsintapelit Siilinjärven Pesikselle.

Kaksi ensimmäistä paria onnistui

HP onnistui kotiutuskilpailun kahdessa ensimmäisessä parissa. Otso Mäkelän hidastettu matala veto riitti ripeälle Joona Mäkelälle.

Heti perään Juha Leskinen löi Nino Muuruvirran kotiin avauslyönnillään. Merkki ei ollut päällä, mutta matalaa nuoliaista kiinni ottamassa ollut Oulun ulkopelaaja ei saanut palloa räpylään, vaan se kimmahti hänen jalastaan muille maille.

Henri Heikkilä paloi täpärästi kotiin Juha Toikan lyönnistä. Ville Veittikosken yritys Roni Wahlin kotiuttamiseksi meni kopiksi, eikä Tuisku Tuovinen ollut lähelläkään ehtiä maaliin Matias Hangasmaan lyönnillä.

Oulun neljästä ensimmäisestä parista kolme kotiutusyritystä meni kopiksi. Komein oli Joona Mäkelän syöksykoppi Markus Lehtiniemen lyönnistä.

Viimeisessä parissa Tapani Pirin olisi pitänyt lyödä Ari Lankinen kotiin ja juosta itse kunnari, mutta se oli mahdoton tehtävä.

Niukkajuoksuista

Niukkajuoksuisella varsinaisella peliajalla kolmostilanteet kirjattiin Oululle 17–9 (2. jakso 6–4).

HP joutui heti avausjaksolla torjuntatöihin, mutta ulkopeli oli pitävällä tuulella.

Oulu viritteli ensimmäisessä sisävuorossaan kolme palotonta kotiutustilannetta, ja yksi onnistui. Kaksi HP:n pelaajaa törmäsi toisiinsa palloa hakiessaan, ja Oskari Salmela ehti Eino Järvelän lyönnillä kotiin.

HP tasoitti toisella tasoittavan vuoron kotiutusyrityksistään, kun Matias Hangasmaan onnistunut kumura saatteli Juha Toikan kotipesään.

Kolmannessa vuorossa Oulun paine oli jatkuvaa. Joona Mäkelä ja Nino Muuruvirta hakivat vaikeat arvokopit ajolähtötilanteissa, mutta lopulta juoksu oli tosiasia. Eino Järvelä löi vastustamattomasti väliin ja Teemu Isoketo ehti helposti kotiin: 2–1.

Toisen jakson ainoa juoksu syntyi HP:n toisessa sisävuorossa. Henri Heikkilä ehti kotiin Juha Leskisen lyönnillä, kun Oulun kokenut Jimi Heikkinen heitti huonosti lukkari Miika Keski-Petäjälle, ja pallo karkasi.

Lisää ottelusta ja HP:n noususta Superpesikseen myöhemmin tänään.

Luetuimmat