17-vuotias kotkalainen biljardihai Arseni Sevastyanov takoo tulosta: Nyt tuli uran ensimmäinen kaisan rankingkisavoitto

Suomen Biljardiliitto

Arseni Sevastyanov
Arseni Sevastyanov

Kotkalainen biljardilupaus Arseny Sevastyanov ylsi urallaan jälleen yhteen merkkipaaluun, kun hän nappasi uransa ensimmäisen kaisabiljardin rankingkisavoiton. Iso8-seuraa edustava Sevastyanov, 17, oli paras lauantaina Kotkassa järjestetyssä kauden kuudennessa rankingkilpailussa.

Sevastyanov koki viidennellä kierroksella yhden tappion, mutta eteni sen jälkeen pelkillä voitoilla. Finaalissa kaatui Hyvinkään Toma Auresto pistein 60–30.

Kotkan kolmonen oli hallitseva maailmanmestari Markku Koponen.

Kotkalaisen Kaisakarhujen pelaajia oli kisassa mukana paljon. Matti Vanhala oli 7:s, Tero Nissinen 8:s, Keni Chung 11:s, Vesa Manninen 12:s, Aki Eväkoski 17:s, Veli-Pekka Mäkelä 19:s, Sami Karjalainen 30:s ja Antti Harjula 33:s.

Sevastyanovin kausi on alkanut mainiosti. Suomen Biljardiliitto valitsi kotkalaisen elokuun pelaajaksi, kun hän piti kuun lopussa peräti kolmen rankinglistan kärkipaikkoja (juniorien pool sekä yleisen sarjan kaisa ja pyramidi). Hän voitti myös juniorien SM-kultaa 9-pallossa.

Tuoreimmalla kaisan rankinglistalla Sevastyanov on voittonsa jälkeen toisena. Auresto on piikkipaikalla selvässä johtoasemassa.

Uusimmat uutiset