Vain Vimpeli edellä — HP voitti Oulussa ja nousi Superpesiksen kakkoseksi

Jukka-Pekka Moilanen

Janne Leppälä ja Juha Toikka juhlivat juoksua. Oskari Purmonen ja lajivalmentaja Jari Heikkilä yhtyvät ilonpitoon.

Sarjatulokas Haminan Palloilijat on aloittanut Superpesiksen loistavasti. Keskiviikon yllätyspiste Joensuun Mailasta sai tänään komeaa jatkoa Oulussa, jossa HP takoi puhtaan 2—0 (3—2, 6—4) -voiton isäntäjoukkue Liposta.

Heittopussiksi joissain asiantuntija-arvioissa povattu HP nousi kolmen pisteen voiton myötä Superin sarjataulukossa toiseksi. Edellä on vain mestarisuosikki Vimpeli.

Kantti kesti tappioasemassa

HP osoitti kovaa kanttia nousemalla molemmilla jaksoilla tappioasemasta voittoon.
Vieraat aloitivat hermoillen, ja Oulu johti ensimmäistä jaksoa pian 2—0. Ensin Jonne Luhtavaara löi kolmospuolelta läpi ja sitten Otso Mäkelä pudotti Eino Järvelän lyömän rutiinipallon 2—0-juoksun arvoisesti. HP oli pinteessä, ja vain Joona Mäkelän komea syöksykoppi esti 3—0-juoksun kolmannen vuoron aloittavalla.

Tasoittavalla vuorolla HP sai sitten juoksutilin auki — lahjaksi tosin. Joona Mäkelä sai kävellä kolmoselta kotiin, kun Oulun lukkari Kalle-Tapio Huusko antoi vapaataipaleen huonoon paikkaan. Hetkeä myöhemmin jokeri Simo Vanhalan lyönti putosi kolmosjatkeelle, ja Oskari Purmonen ehti kotipesään.

Jakson voittojuoksun HP teki vakuuttavalla tavalla neljännen vuoron tasoittavalla. Joona Mäkelä meni kentälle, Henri Heikkilä siirsi kärjen kakkoselle, ja Juha Toikka hoiteli kahdella lyönnillä loput: 2—3.

Toisella jaksolla Janne Leppälä löi hienosti HP:n 1—0-johtoon, mutta Lippo vastasi kolmella juoksulla. Ensin Tapani Piri löi kopparien Pasi Rajala ja Valtteri Hämäläinen välistä läpi (2—1) ja sitten Huuskon lyönti muutti numerot 3—1:een, kun pallo tirskahti Rajalan räpylästä.

Rajala paikkasi lipsahduksensa toisen vuoron aloittavalla samalla tavalla kuin Piri hetkeä aikaisemmin: pallo koppareiden välistä maisemaan, kaksi juoksua ja jakso tasan 3—3.

Jyri Toikka yllätysratkaisijana

Sitten astui esiintyi yllätysratkaisija Jyri Toikka. HP:n toinen etenijäjokeri löi ensin kakkospuolen pompun ohi auringosta sokaistuneen pesävahti Eino Järvelän ja Joni Lehikoinen ehti kotiin kakkoselta asti. Toikka löi myös 5—3-juoksun kolmannessa vuorossa, ja Otso Mäkelä iski lopullisen niitin neljännessä.

Huomenna Pattijoen kimppuun

Oulun Lippoa on povattu yhdeksi HP:n päävastutajista Superpesiksessä, ja se nostaa tämän voiton arvoa entisestään.

Huomenna HP pelaa Raahessa Pattijoen Urheilijoita vastaan. Ensi keskiviikkona oranssipaidat pelaavat neljännen ottelunsa kahdeksan päivän sisään, kun Sotkamon Jymy tulee Vallikentälle kylään.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet