Pulkkanen pelasi hurjan kierroksen pelätyllä skottikentällä – nousi taistelemaan kärkisijoista ja satojen tuhansien eurojen palkintorahoista

AOP/James Marsh

Tapio Pulkkanen 
Tapio Pulkkanen 

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen pelasi huippugolfia tänään Skotlannissa. Hän kiersi pelätyn Carnoustien kentän 64 lyönnillä (8 alle parin) ja nousi jaetulle seitsemännelle sijalle Euroopan-kiertueeseen kuuluvassa Alfred Dunhill Links Championshipissä.

Kolmella kuuluisalla skottikentällä käytävän 5 miljoonan dollarin kisan viimeinen kierros pelataan huomenna "golfin Mekassa" St Andrewsissa. Huippukierros siellä toisi Pulkkaselle jättitilin ja saattaisi jo taata pelioikeuden ykköskiertueella myös ensi kaudeksi.

Carnoustien merenrantakenttää pidetään yhtenä maailman vaikeimmista. Italialainen Francesco Molinari voitti siellä tänä kesänä British Openin neljän kierroksen yhteistuloksella 8 alle parin. Pulkkanen jäi Tommy Fleetwoodin nimissä olevasta kenttäennätyksestäkin (63, 9 alle parin) vain yhden lyönnin.

"Uran parhaita kierroksia"

KG:n mies aloitti 10. reiältä ja paukutti ensimmäiset yhdeksän reikää kuusi alle parin. Jälkimmäiset yhdeksän tuottivat vielä kaksi birdietä lisää. Bogeja ei tullut yhtään.

– Puolivälissä sain tietää Fleetwoodin ennätyksestä. Ajattelin, että siihen on pieni sauma, Pulkkanen sanoi.

– Kolmanneksi viimeisellä reiällä oli neljämetrinen birdie-putti, jolla olisin voinut päästä tasoihin, mutta ei uponnut. Toisaalta jouduin muutamalla reiällä taistelemaan parin, joten ei tästä paljon jossiteltavaa jäänyt.

– Uran parhaita kierroksia tämä on. 64 Carnoustiessa on parempi kuin 62 (amatöörien SM-kilpailuissa 2012) Aulangolla, Pulkkanen sanoi.

Myrskyä luvassa huomiseksi

Skotlannissa on saatu pelata kahden päivän ajan suotuisassa kelissä. Huomiseksi on kuitenkin luvassa erittäin kovaa tuulta, ja kisan järjestäjät ovat päättäneet lähettää kaikki 60 jatkoon päässyttä pelaajaa liikkeelle yhtä aikaa kello 10.30 Suomen aikaa.

Kisan kärjessä on kolmen kierroksen jälkeen viimevuotinen voittaja, englantilainen Tyrrell Hatton (–14). Australian Marcus Fraser on yhden lyönnin ja Fleetwood sekä skotti Stephen Gallacher kolme lyöntiä perässä.

Pulkkasen yhteistulos on –9 (74+67+64). Seitsemättä sijaa jakaa hänen kanssaan mm. Yhdysvaltojen Brooks Koepka. Hän on maailmanlistan kolmonen ja voitti tällä kaudella kaksi neljästä major-turnauksesta.

Luetuimmat