Aleksi Lepän sormi lipsahti ladatessa: Laukaus penkkaan saattoi viedä EM-pronssin

Risto Aarrekivi

Aleksi Lepän sormi lipsahti ladatessa: Laukaus penkkaan saattoi viedä EM-pronssin

Haminan Ampumaseuran Aleksi Lepän sormi lipsahti 300 metrin kiväärin EM-kilpailuissa kohtalokkaasti. Leppä ampui makuuammunnan peruskilpailussa yhden pyöreän nollan laukauksen osuttua etupenkkaan.

Hän jäi viimeiselle eli 18. sijalle tuloksella 589.

— Valitettavasti 15. laukaus lähti vahingossa samalla kun latasin. Sormikäsi lipsahti lukolta ja sormi osui liipaisimeen. Tuli niin sanottu myyrä, Leppä kertoi.

— Tottakai sen jälkeen oli helppo ampua, kun tiesi ettei ollut enää mitään mahdollisuutta, mutta olin kuitenkin tyytyväinen ammuntaan.

Maanantain karsintakilpailussa Leppä teki makuuammunnan ennätyksensä 597.

”Myyrä” jätti paljon jossiteltavaa. Sijoille 1—5 ammuttiin tuloksella 599, ja ampujat eroteltiin sisäkymppien määrän perusteella. Leppä ampui niitä 39, pronssimitalisti Jan Lochbihler 33.

— Jos se ohiammuttu olisi ollut vaikka reunakymppi, olisi Aleksi ollut pronssilla, mutta se on kuitenkin vain spekulaatiota. Tuollaisen (vahinkolaukauksen) jälkeen on aika rentoa ampua ja tilanne olisi ollut toinen, kun paine olisi kasvanut, valmentaja Marko Leppä sanoi.

— Harmittaa tietysti, olisihan sille pronssille ollut tilaa palkintokaapissa. Nyt on kuitenkin suunnattava keskittyminen vakiokiväärin karsintakisaan ja unohtaa tapahtunut, mutta ottaa siitä kuitenkin opiksi.

Kilpailun voitti Norjan Simon Claussen. Juho Autio (591) oli 17:s.

Uusimmat uutiset