Pulkkanen paransi roimasti Skotlannissa — ”Kaksi eaglea piristi päivää”

James Marsh/BPI/REX/All Over Press

Tapio Pulkkanen
Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen paransi roimasti osakkeitaan Skotlannissa pelattavassa Euroopan-kiertueen kilpailussa perjantaina. Pulkkanen teki Kingsbarnsin kentällä kaksi eaglea ja kolme birdietä, pelasi kierroksensa 67 lyönnillä (5 alle parin) ja nousi Alfred Dunhill Links Championshipissä jaetulle 41. sijalle tuloksella yksi alle parin.

Kisaa pelataan kolmella kuululla rantakentällä. Torstaina Pulkkanen pelasi St. Andrewsissa vaisusti neljä yli parin (76) ja oli avauspäivän jälkeen vasta 109. sijalla. Huomenna hän ottaa mittaa Carnoustien kentästä, jota pidetään yhtenä maailman vaikeimmista.

— Pelasin siellä harkkakierroksen maanantaina kovassa tuulessa ja haasteellista oli, Pulkkanen sanoi.

— Carnoustie vaatii tarkkuutta etenkin avauslyönneissä.

Kingsbarnsissa Pulkkasen lyönti oli kohdallaan.

— Vähän tahmea alku, mutta kaksi eaglea piristi päivää. Löin hyviä rautalyöntejä, joilla pääsin hyville paikoille, hän sanoi.

Pulkkasen eaglet syntyivät 9. ja 13. rei’illä. Hän pelasi kentän neljä par-viisi-reikää yhteensä viisi alle parin.

Ilonen kärkitaistelussa

Muista suomalaisita Mikko Ilonen pelasi St. Andrewsissa huiman 63 lyönnin kierroksen (—9) ja nousi jaetulle kuudennelle sijalle yhteistuloksella —7 (74+63). Kisan kärki (Italian Andrea Pavan ja Tanskan Lucas Bjerregaard) on vain kahden lyönnin päässä. Ilonen pelaa huomenna kolmannen kierroksen Kingsbarnsissa.

Kim Koivu (74+74) jakaa kisan puolivälissä 124. sijaa tuloksessa +4. Karsinta on poikkeuksellisesti vasta kolmen kierroksen jälkeen, ja raja tällä hetkellä tasan parissa.

Uusimmat uutiset